Niške vesti

Gradski pozivni centar

call-centarU Nišu je zvanično otvoren Gradski pozivni centar. Osnivanjem Gradskog pozivnog centra, građani Niša će dobiti brzu i tačnu informacija, kao i novo i efikasno rešenje servisiranje komunalnih i drugih potreba iz oblasti rada gradske uprave, gradskih i republičkih javnih, javno-komunalnih i drugih preduzeća.

Suština formiranja Gradskog pozivnog centra nije samo primena savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija u postojećem sistemu funkcionisanja javnih službi, već uspostavljanje jednog potpuno novog sistemskog pristupa, koji omogućava dvosmernu komunikaciju sa građanima, kao i ažuran i efikasan proces rešavanja problema, počev od njegovog evidentiranja, do pokretanja i okončanja procedure rešavanja.

U rad Gradskog pozivnog centra pored gradskih uprava i službi uključeno je i devet gradskih i republičkih javni i javno-komunalnih preduzeća (JKP „Mediana“, JKP “Naissus“, JKP „Gradska toplana“, JKP „Gorica“, JP Direkcija za izgradnju grada, ED „Jugoistok“ d.o.o. Niš – „Elektrodistribucija Niš“, Preduzeća za telekomunikacije „Telekom Srbija“ a.d. Niš, „Yugorosgaz“.

Ceremoniji zvaničnog otvaranja prisustvovao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, koji je naglasio da je otvaranje ovakvog centra značajan korak u modernizaciji gradske administracije i pružanju bolje i efikasnije usluge kako građanima Niša.

Centra za izdavanje građevinskih dozvola deo je projekta “Unapređenje rada gradskih službi i upravljačkih kapaciteta u gradu Nišu“ koji je Grad Niš započeo u septembru 2010. godine. Projekat je finasirala Evropska unija kroz Exchange 3 program koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. Ukupna vrednost projekta je 143 000 eura, od čega 122 000 eura predstavlja donaciju Evropske Unije, dok iznos od 21 000 eura predstavlja učešće grada Niša. Grad Niš je ovaj projekat sproveo u saradnji i uz podršku nevladine organizacije Balkanski Razvojni Tim iz Niša i grada Arhusa iz Kraljevine Danske, koji su tehnički pomogli sprovođenje projekta.

Pročitajte i...