Niške vesti

Pomoć za porodice

simonovicGradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisao je u Gradskoj kući ugovore o dodeli pomoći u ekonomskom osnaživanju i osamostaljivanju između Grada Niša i 22 porodice interno raseljenih lica. Ovu pomoć, čija je ukupna vrednost četiri i po miliona dinara, dodelili su Komesarijat za izbelgice i Grad Niš. Svaka od 22 porodice dobila je opremu u vrednosti 120 hiljada dinara, kako bi započela ili unapredila svoj porodični posao.

Gradonačelnik Simonović je istakao da je veoma važno to što je ova grupa naših sugrađana pokazala nameru da aktivno rešava svoje ekonomske probleme i istakao da je Grad Niš u poslednjih nekoliko godina uložio velike napore kako bi izbegla i interno raseljena lica uživala sva prava kao i svi ostali građani našeg grada.

– Drago mi je da se veliki broj porodica prijavio na ovaj konkurs, jer su na taj način izrazili jednu vrstu aktivizma da sami odlučuju o svojoj daljoj sudbini i poslovnoj perspektivi. Siguran sam da će ova sredstva upotrebiti na pravi način, da će razviti dobre poslove kako bi izdržavali svoje porodice, a nadam se i da će za koju godinu i proširiti delatnosti kojima su počeli da se bave, rekao je gradonačelnik Simonović.

On je podsetio da su sve odluke koje je Grad Niš doneo od 2008. godine postavile interno raseljena lica sa Kosova i Metohije jednakim sa svim građanima Niša. Ova lica ostvaruju sva prava iz oblasti socijalne zaštite i drugih oblasti koje se finansiraju sredstvima iz buxeta Grada.

Pročitajte i...