Niške vesti

Stadion po svetskim standardima

stadion-cair_copyMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović obišli su stadion “Čair“ gde su u toku radovi na rekonstrukciji ovog objekta. Dulić i Simonović složili su se da radovi na izgradnji novih tribina na stadionu “Čair“ teku prema predviđanom planu i da će Niš će dobiti moderan stadion izgrađen po svetskim standardima.

“Ovo je jedan od najvećih projekata podrške za građevinsku industriju. Za rekonstrukciju je predviđena milijarda dinara. Niš dobija moderan stadion, po svim standardima UEFA gde će se igrati međunarodne utakmice. Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim učinkom“, izjavio je Dulić.

“Kada smo odlučili da prihvatimo ovaj obiman projekat, malo ko je očekivao da će radovi na rekonstrukciji i izgradnji novih tribina biti na vreme započeti i završeni. Ipak, još jednom smo pokazali da smo spremni da prihvatimo velike poslove i da ih, što je najvažnije, završimo do kraja i u planiranom roku. I dalje me pitaju , da li će stadion izgledati kao na slici gde je predstavljen projekat. Dobili smo halu kao na slici a uskoro dobijamo i stadion. Niš više ne propušta šanse tako da ćemo u najkvalitetnijim uslovima dočekati i fudbalere kao što smo ovih dana dočekali rukometaše“, izjavio je gradonačelnik Simonović.

Rekonstrukcija stadiona “Čair“ započeta je radovima na istočnoj tribini koja nije u funkciji poslednjih 15 godina. Glavnim projektom predviđena je rekonstrukcija tribine na istočnoj strani za 6966 gledalaca. Posle istočne sledi rekonstrukcija južne i severne tribine koje će moći da prime 9037 gledalaca, dok će zapadna tribina posle radova biti otvorena za 2154 navijača. Rekonstruisani stadion moći će da primi 18151 gledaoca uz dodatne VIP lože sa 120 mesta kao i ložu za medije sa 50 mesta.

Niški stadion izgrađen je 1963. godine i u taj objekat nije ulagano poslednjih 30 godina. Posle rekonstrukcije niški stadion dobiće sasvim novi izgled i biće rekonstruisan po stndardima FIFA.

Pročitajte i...