Niške vesti

Završavaju se bulevari

Somborski bulevarGradonačelnik Niša Miloš Simonović obišao je nekoliko najvećih gradilišta u gradu na kojima su u toku završni radovi na izgradnji najprometnijih i novoizgrađenih ulica i bulevara. Na novoizgrađenom Bulevaru Medijana završeno je asfaltiranje kolovoza i u toku su radovi na izgradnji kružnog toka koji će novi bulevar spojiti sa Bulevarom Cara Konstantina. Nakon završetka kružnog toka na Bulevaru cara Konstantina, Bulevar Mediana biće u funkciji. I izgradnja Somborskog bulevara privodi se kraju. Ove dve gradske saobraćajnice, Somborski i Bulevar Medijana, zaokružiće saobraćajni prsten oko grada koji će spojiti gradske opštine Crveni Krst, Pantelej i Medijana.

Na Bulevaru Zorana Đinđića u toku su radovi na izgradnji trotoara od ulice Sremske prema ulici Vožda Karađorđa koji će biti pokriven behaton pločama. Posle završnih radova na izgradnji kružnog toka na Trošarini, predstoji i uređenje zelenih površina na toj lokaciji kao i uređenje prilaza pružnom prelazu i spomeniku Ćele kula. Gradonačelnik Simonović obišao je i Hilandarsku ulicu u kojoj je rekonstruisan kolovoz, zamenjena toplovodna mreža i u toku su radovi na izgradnji trotoara.

Gradonačelnik Niša je tokom obilaska podsetio da je jedan od osnovnih postulata lokalne politike da realizacija svih projekata kao i radovi na izgradnji infrastrukture mogu da budu započeti isključivo u trenutku kada bude zaokružena finansijska konstrukcija kako se ne bi dogodilo da se na završetak izgradnje kapitalnih objekata čeka i po nekoliko godina.

On kaže da nije bilo lako doneti odluku o rekonstrukciji najveće gradske saobraćajnice u centru grada i izgradnji novih bulevara. Međutim, bili smo odlučni u nameri da potpuno rekonstruišemo najopterećeniju saobraćajnu gradsku zonu o kojoj niko nije vodio računa od kraja prošlog veka i ta odluka sada daje svoje rezultate a to je podatak da je u gradu izgrađeno 20 km bulevara, kaže Simonović. Ideja nam je i da nakon ulaganja iz gradskog buxeta grad zaista izgleda lepše, i zbog toga se i dosta pažnje posvećuje uređenju trotoara, zelenilu i parkiralištima, naglasio je gradonačelnik. Simonović je rekao da je izgradnja ključnih gradskih saobraćajnica pokazala novu politiku lokalnog rukovodstva u izgradnji infrastrukture, kao i novi pristup uređenju gradskih saobraćajnica.

Inače, pored izgradnje novih bulevara i rekonstrukcije Bulevara Zorana Đinđića, u Nišu je, u centru grada, kompletno uređen centralni gradski kolovoz, ulica Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa.

Pročitajte i...