Niške vesti

Reciklaža papira

reciklaza-papiraDelegacija studenata Univerziteta Metropolitan-odelenje u Nišu, Parlamenta studenata Fakulteta zaštite na radu, Parlamenta studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Džudo kluba Kinezis u Nišu, posetila je Gradsku opštinu Palilula povodom ostvarivanja projekta o reciklaži papira. Predstavnike ove ustanove i organizacija primila je članica opštinskog Veća Palilule, Zorica Stoiljković. Ona je upoznala goste sa aktivnostima koje opština ostvaruje u oblasti obrazovanja za održivi razvoj i podrške projektima organizacija civilnog društva. Naše akcije kao Moj Bubanj, Očistimo svet-Clean up the World 2011,

„Nakon posete opštini Palilula, gde smo uručili pet kartonskih kutija za odlaganje otpada od papira, planiramo da obiđemo i škole, vrtiće i javna-komunalna preduzeća i podelimo kutije za reciklažu papira – rekla je Tijana Stanković, menadžer Univerziteta Metropolitan.

Nakon svetskog dana zaštite životne sredine nastavili smo sa akcijom koja ima za cilj da razvija ekološku svest naših građana- naglasila je Stankovićeva. Sa nama su i predstavnici kompanije Papir servis „FHB“ koji otkupljuju ovu sekundarnu sirovinu.

Dragan Vidojković

Pročitajte i...