Niške vesti

Nagrada Jugo Impex-u

jugo-impexPreduzeće za otkup i reciklažu otpadnog materijala „Jugo-impeks“ iz Niša i njegov vlasnik Vujadin Šćekić dobitnici su nagrade Evropske poslovne skupštine, Sokratovog komiteta u Oksfordu, saopšteno je danas u Gradskoj kući gde je predstavljeno to preduzeće.

Nagradu prati licenca trejd mark na pet godina za izvoz proizvoda „Jugo-impeksa“ na evropsko i na tržište Velike Britanije, rekao je Šćekić novinarima, priznajući da ga je nagrada iznenadila i da je nije očekivao.

Predstavljanje „Jugo-impeksa“ i Šćekića, koji je dobio priznanje najboljeg menadzera, inicirao je gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, koji je rekao novinarima da nije tačno da samo inostrani kapital treba da donese dobro Srbiji u kriznim vremenima.

– Često privrednici iz grada i njihove male potrebe ne budu prepoznate – kazao je Perišić i poručio privrednicima da će on biti njihov servis i njihova spona sa ministarstvima u rešavanju problema na koje nailaze u poslovanju i nameri da se dalje razvijaju.

„Jugo-impeks“ je ove godine imao prihod od 40 miliona evra, a prepoznatljivo je po preradi bakra visoke čistoće za potrebe hemijske industrije i proizvodnju bakarnih soli.

To preduzeće u javnosti je poznato i po nedavniom bezbednom izvozu 14,5 tona freona. U preduzeću je trenutno zaposleno 250 radnika, a Šćekić kaže da je tajna uspeha u tome što rešavanje problema ne treba ostavljati za sutra i da u kriznim vremenima troškove morate da svedete na najmanju moguću meru.

Blic

Pročitajte i...