Nagrada Jugo Impex-u

Preduzeće za otkup i reciklažu otpadnog materijala Jugo-impeks iz Niša i njegov vlasnik Vujadin Šćekić dobitnici su nagrade Evropske poslovne skupštine, Sokratovog komiteta u Oksfordu, saopšteno je danas u Gradskoj kući gde je predstavljeno to preduzeće.

Detaljnije

Prikupljanje i reciklaža ambažnog otpada

U cilju smanjenja količine ambalažnog otpada u životnoj sredini, očuvanja prirodnih resursa opštine Palilula i zapošljavanja socijalno ugrožene kategorije stanovništva iz redova Romske populacije, koja se pretežno bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, u Gradskoj opštini Palilula održan je sastanak sa predstavnicima privrednog društva EKOstarPAK Beograd.

Detaljnije

Mehanizam čistog razvoja

Metan sa stare niške deponije na Bubnju biće pretvoren u električnu struju u okviru projekta „Mehanizam čistog razvoja”. Na ovaj način će se rešiti problem nagomilanog metana koji, prema rečima Ministra za životnu sredinu, Olivera Dulića, za grad predstavlja „ekološku bombu”.

Detaljnije

Reciklaža papira

Delegacija studenata Univerziteta Metropolitan-odelenje u Nišu, Parlamenta studenata Fakulteta zaštite na radu, Parlamenta studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Džudo kluba Kinezis u Nišu, posetila je Gradsku opštinu Palilula povodom ostvarivanja projekta o reciklaži papira.

Detaljnije

Biram da recikliram

Akcija Biram da recikliram i bilion zelenih akcija biće održane u subotu, 14 maja d 11:30h u Dečijem centru u Čairu. U okviru akcije biće prikazani ekološki filmovi poseveći održivom razvoju i reciklaži, eko-modna revija i biće održane eko-radionice sa najmlađima.

Detaljnije