Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: reciklaža

Postanite drvo nakon smrti

bios-urna

Nova ''Bios Urna'' je potpuno razgradiva i u sebi sadrži seme stabla (koje isto možete da odaberete). Kada se zasadi, seme se hrani i apsorbuje hranljive materije iz pepela (vašeg). Detaljnije »

Nagrada Jugo Impex-u

Preduzeće za otkup i reciklažu otpadnog materijala Jugo-impeks iz Niša i njegov vlasnik Vujadin Šćekić dobitnici su nagrade Evropske poslovne skupštine, Sokratovog komiteta u Oksfordu, saopšteno je danas u Gradskoj kući gde je predstavljeno to preduzeće. Detaljnije »

Zabavne kante za reciklažu

Zabavne kante za reciklažu osmislili su stipendisti kompanije Filip Moris okupljeni oko istoimenog studentskog projekta, koji se realizuje u okviru Programa "Pokreni se za budućnost" i uz podršku lokalnih partnera. Detaljnije »

Prikupljanje i reciklaža ambažnog otpada

U cilju smanjenja količine ambalažnog otpada u životnoj sredini, očuvanja prirodnih resursa opštine Palilula i zapošljavanja socijalno ugrožene kategorije stanovništva iz redova Romske populacije, koja se pretežno bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, u Gradskoj opštini Palilula održan je sastanak sa predstavnicima privrednog društva EKOstarPAK Beograd. Detaljnije »

Budi ok! Pravilno odloži EE otpad

Kontejneri za električni i elektronski otpad (EE otpad) postavljeni su u 10 niških osnovnih škola u kojima se u toku ovog meseca ogranizuje akcija sakupljanja ovog opasnog otpada. Detaljnije »

Elektrana iz deponije

Grad Niš i Kompanija "Amest" iz Italije, potpisali su ugovor za eksploataciju metana iz gradske deponije što bi se koristilo za proizvodnju električne energije. Detaljnije »

Eko-Logično

Studentska organizacija AIESEC u Nišu organizuje projekat Eko-Logično u periodu od 19.09. do 17.10. 2011. godine. Detaljnije »

Mehanizam čistog razvoja

Metan sa stare niške deponije na Bubnju biće pretvoren u električnu struju u okviru projekta "Mehanizam čistog razvoja”. Na ovaj način će se rešiti problem nagomilanog metana koji, prema rečima Ministra za životnu sredinu, Olivera Dulića, za grad predstavlja "ekološku bombu”. Detaljnije »

Reciklaža papira

Delegacija studenata Univerziteta Metropolitan-odelenje u Nišu, Parlamenta studenata Fakulteta zaštite na radu, Parlamenta studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Džudo kluba Kinezis u Nišu, posetila je Gradsku opštinu Palilula povodom ostvarivanja projekta o reciklaži papira. Detaljnije »

Biram da recikliram

Akcija Biram da recikliram i bilion zelenih akcija biće održane u subotu, 14 maja d 11:30h u Dečijem centru u Čairu. U okviru akcije biće prikazani ekološki filmovi poseveći održivom razvoju i reciklaži, eko-modna revija i biće održane eko-radionice sa najmlađima. Detaljnije »