Niške vesti

Stop klimatskim promenama

helpU okviru svetske kampanje STOP KLIMATSKIM PROMENAMA 2011, koja se u celom svetu ostvaruje ovog vikenda u susret razgovorima svetskih lidera o klimi, (održavaju se u Durbanu, Južna Afrika, od 28.novembra do 9. decembra 2011.godine) Gradska oppština Palilula i Medijska ekološka mreža Srbije – EKOpolis, sa organizacijama civilnog društva (HELP, Puls, Moj Bubanj) organizovala je više aktivnosti koje imaju za cilj jačanje građanske inicijative i obrazovanje stanovništva u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

u 11:00 sati, na lokaciji Delijski vis, iznad starog vojničkog groblja
(na potezu između ulica Veljka Petrovića, Milunke Savić i Francuske)

Preduzetnici podržani u okviru HELP-ovog projekta „Smanjenje siromaštva kroz podršku lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji“ će svoju obavezu društveno korisnog rada, izvesti u saradnji sa GO Palilula vikend akcijom u subotu 3. decembra na lokaciji Delijski vis, na potezu između ulica Veljka Petrovića, Milunke Savić i Francuske, iznad starog vojničkog groblja, i 4. decembra na lokaciji parka Bubanj. U saradnji sa GO Palilula, organizacioja HELP je prihvatila akciju koja će stanovnicima okolnih zgrada u naselju Delijski vis, omogućiti korišćenje bezbedne zelene površine za odmor, dok će u parku Bubanj podržati pozitivan primer i napore ove gradske opštine da se sačuva okolina.

u 12:00 sati, parkić ŠUMICE, Ledena stena, na ulazu u parkić

Akcija čišćenja „male šume“, koja se prostire po obodu Spomen parka „Bubanj“, između osnove škole „Bubanjski heroji“ i Specijalne škole „Bubanj“, na Ledenoj steni se nastavlja i ovog vikenda uklanjanjem panjeva, zaostalog korenja drveća i sitnog rastinja. Okupljeni su: Članovi udruženja penzionera M.K. LEDENA STENA, Društveno odgovorna firma-HIDRO ŠKORPION, vl. Zorana, Članovi i volonteri udruženja „PLUĆA LEDENE STENE“; radnici JKP „Medijana“ Niš.

Pod pokroviteljstvom Grada-Gradske opštine Palilula, u Evropskom kutku otvorena je izložba fotografija i instalacija «Zeleni izazovi EKOPOLISA», održana tribina o nuklearnom otpadu i premijerno prikazan dokumentarni film o deponiji otpada u rudniku, koji je nastao u produkciji Medijske mreže EKOpolis i Edukativnog centra i Radio stanice u Knjaževcu..

Pročitajte i...