Niške vesti

Program razvoja grada za 2013

baneOstvarivanje započetih radova do kraja godine iz Programa razvoja grada Niša za 2012.godinu i projekcija aktivnosti na kreiranju novog Programa razvoja za 2013. godinu bila je tema razgovora Bobana Džunića, predsednika Gradske opštine Palilula sa Branislavom Jovanovićem, narodnim poslanikom i izvršnim direktorom JP „Direkcija za izgradnju grada Niša“, koji je organizovan u ovoj gradskoj opštini.

Predsednik Boban Džunić izrazio je zadovoljsto ovim susretom jer po njegovom mišljenju doprinosi rešavanju brojnih nagomilanih problema u lokalnoj zajednici. Gradska opština Palilula je prvi stepenik saradnje sa građanima u našim naseljima. Postoji niz pitanja koja su upućena resornim članovina Veća u vezi rešavanja problema u oblasti infrastrukture u našoj opštini, posebno vodovodne i kanalizacione mreže, od sela Gabrovca do sela Krušca. Puno je pitanja o izgradnji saobraćajnica i trotoara, neusaglašenosti oko izvođenja radova na terenu. Saradnja sa Direkcijom za izgradnju grada Niša je nužnost i potreba kako bi se projektovani programi izgradnje u opštini Palilula uspešno ostvarili- rekao je Džunić. Zato smo gospodin Jovanović i ja dogovorili stalnu komunikaciju i saradnju u interesu naših građana.

U razgovoru o razvojnim opredeljenjima Gradske opštine Palilula, zahtevima građana, prioritetima u investiranju, kao i ostalim aktivnostima koje će u narednoj godini uticati na poboljšanje života stanovnika ove opštine učestvovali su: Miloš Stojković, predsednik i Saša V.Matić, zamenik predsednika Skupštine, Milan Andrejić, Miloš Stojiljković i Ivica Stojanović, članovi opštinskog veća, Marija Brajdić, načelnica Uprave Gradske opštine Palilula.

Izvršni direktor JP Direkcije za izgradanju Grada Niša i predsednik opštine Palilula rekli su da je u ovom trenutku prioritet izgradnje na teritoriji Gradske opštine Palilula, regulacija saobraćaja na raskrsnici kod Apelacionog suda -ulica Bubanjski heroji sa kružnim tokom sa ulicom Petra Ranđelovića; sanacija trotoara i samog kolovoza ulice Topličkih partizanskih odreda i rekonstrukcija nadvožnjaka, u naselju 9. maj, koje je jedno od najvećih prigradskih naselja na teritoriji opštine; izgradnja trotoara u ulici Gabrovački put, od romskog naselja do restorana „Bolji život“; rešavanje vodovodne i kanalizacione mreže u Vinogradima; asfaltiranje ulica Ivana Milutinovića, Durmitorske, Igmanske, Čarnojevićeve. Investicionim aktivnostima u opštini Paliulula biće obuhvaćena i seoska naselja. Dogovoreno je da opština Palilula u saradnji sa Direkcijom pomogne građanima u prikupljanju tenderske i projektne dokumentacije, za izgradnju lokalne vodovodne i kanalizacione mreže. Gornje Međurovo treba da bude recept kako se uspešno može rešiti ovaj problem, čulo se na sastanku. Najavljeno je i rešavanje dve kružne saobraćajne linije na relaciji Suvi Do i ulica Marina Držića, koje od aprila meseca čekaju da budu bolje povezane sa centrom grada. Za narednu godinu ostaju radovi na rekonstrukciji i dve saobraćajnice u Paliluli, koje su popločane kockom. Sramota je da ulica Durmitorska, u kojoj se nalazi reprezentativni hotel „Tami“ i gde dolaze naši sportisti, svetske i evropske reprezentacije, ne bude uređena po standardima modernog urbanog centra i potrebama građana koji žive na ovoj deonici.

Gradska opština Palilula, po rečima Jovanovića i Džunića, u narednom periodu biće centar investicionih aktivnosti u Gradu. Sve što je pomenuto biće realizovano, jedini problem koji bi mogao da utiče na utvrđene rokove i kvalitet radova je nedovoljna sinhronizacija rada javnih preduzeća, kada su u pitanju radovi na istoj lokaciji. Tu pre svega mislim – naglasio je Branislav Jovanović, na investicione aktivnosti toplane, vodovoda, telekoma, distribuciju električne energije. Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša izjavio je da Direkcija sarađuje sa gotovo svim gradskim opštinama u Nišu. U narednoj godini biće otvareno još nekoliko velikih gradilišta i da će se on lično zalagati da za izgradnju više para dođe iz Beograda u Niš. (tekst i fotografije: Dragan Vidojković)

Pročitajte i...