Niške vesti

Fudbalski meč Srbija – Hrvatska na Čairu

cairNiš će u četvrtak, 5. septembra biti domaćin susreta Srbije i Hrvatske pošto će veterni ovih zemalja igrati humanitarni meč kao najavu za beogradski duel seniorskih selekcija Srbije i Hrvatske prenose Južne Vesti.

Utakmica izaziva mnogo pažnje, a predviđeno je da uz sportski deo, bude i pratećeg sadržaja.

– Muzički program počinje u 18h i tada će pevati hrvatski pevač Leo, ali i niški izvođači Žika Čokalija, Lutajuća srca i ansambl Groš. Predviđeno je da oko 1.000 dece bude na atletskoj stazi i tako pošaljemo poruku prijateljstva – rekao je Bratislav Vučković, jedan od organizatora utakmice.

Nakon muzičkog dela, prema najavama, utakmica veterana će početi u 19h.

– Prvih deset minuta protiuv hrvatskih zvezda igraće veterani Radničkog, a posle će reprezentacija veterana Srbije. Prema najavama, trebalo bi da dođe Zoran Bata Mirković, Mateja Kežman, Dejan Govedarica, Dejan Stanković, Dejan Rambo Petković, Duca Pešić, Zoran Banković, koji je i kapiten veteranske reprezentacije – kaže Bratislav Vučković.

Kako kažu organizatori, Hrvati stižu u jakom sastavu.

– Očekuje se da dođe deo generacije koja je 1998. godine igrala na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, na čelu sa Robertom Jarnijem, onda onda bi trebalo da dođu Goran Vlaović, Mario Stanić, Ivica Grnja, Velimir Zajec i možda Davor Šuker koji će probati da dođe ako mu dozvole obaveze oko seniorske reprezentacije – kaže Vučković.

Karte su u prodaji na biletarnici hale Čair i jedna karta košta 100 dinara.

Sav prihod je namenjen, kako kaže Vučković, deci iz Doma „Duško Radović“ i iz Ustanove „Mara“.

04. septembar 11:00 – Utakmica je odložena.

Južne Vesti

Pročitajte i...