Niške vesti

Sky Work u Nišu

sky-workŠvajcarski Skaj vork (SkyWork) planira da od sledeće godine uvede letove sa niškog aerodroma “Car Konstantin“ do Berna. Komercijalni direktor te aviokompanije Rolf Hartli je kazao da se to ipak ne može očekivati pre leta sledeće godine.

„Letovi iz Niša ne bi mogli da se uvedu pre letnjeg reda letenja 2012. godine, ukoliko razgovori budu uspešni“, kazao je Hartli.

Avio-kompanija SkajVork (SkyWork), čiji avioni od novembra dva puta nedeljno lete na relaciji Bern – Beograd, početkom sledeće godine povećaće broj letova, najavio je Hartub.

„Prodaja karata ide odlično i nameravamo da od početka sledeće godine postepeno povećavamo broj frekvencija, tako da se letovi obavljaju svaki drugi dan, a zatim i svakodnevno“, kazao je on.

Cena katre na liniji Beograd-Bern je 59 evra sa svim taksama u jednom smeru.

Hartub je kazao da je ova kompanija za godinu dana rada prevezla 165.000 putnika, što je oko 39 odsto od ukupnog broja prevezenih putnika sa aerodroma u Bernu, kao i da sledeceh godine očekuje dvostruko povećanje broja putnika.

On je rekao da putnici u avionima te kompanije mogu da koriste ajped (Iped) tablet računare na kojima imaju informacije o odredištu, filmove i igre, mogu da pročitaju nedeljne i mesečne časopise, a planira se učitavanje elektronskih izdanja dnevne štampe.

Putnici koji koriste usluge ove kompanije, od sledećeg leta na raspolaganju će imati 24 turističke destinacije, a već sada su u mogućnosti da uz minimalno zadržavanje na aerodromu, svoje putovanje nastave za brojne druge evropske gradove.

Švajcarska aviokompanije Skaj vork, sa sedištem u Bernu, počela je da se bavi čarter letovima 1989. godine, od prošle godine se bavi redovnim aviosaobraćajem i u floti ima četiri aviona.

B92

Pročitajte i...