Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: car konstantin

Proslava Milanskog edikta 6. oktobra

Centralna proslava obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta u našoj zemlji počeće 6. oktobra 2013. godine u Nišu, trajaće nekoliko dana i imaće svečani i radni deo Detaljnije »

Spomenik caru Konstantinu

Spomenik caru Konstantinu kod tvrđavskog mosta u Nišu u nedelju je svečano otkriven. Niš je, time postao jedno od tri velika mesta svetske istorije, prema selekciji istoričara asutrijske organizacije Art Karnuntum. Detaljnije »

Veliko mesto svetske istorije

Na trećem po redu Simpozijumu istorijskih gradova održanom u Karnuntumu, kraj Beča u Austriji, 11. i 12. novembra ove godine, u okviru međunarodnog, umetničkog projekta Carevi Karnuntuma su promenili svet, Gradu Nišu je zvanično dodeljena titula Veliko mesto svetske istorije. Detaljnije »

Sky Work u Nišu

Švajcarski Skaj vork (SkyWork) planira da od sledeće godine uvede letove sa niškog aerodroma ''Car Konstantin'' do Berna. Detaljnije »

Nova istraživanja na Medijani

Na arheološkom lokalitetu Medijana, u period od 3. do 9. septembra, u organizaciji Asocijacije Geofizičara Srbije i studentske sekcije SEG-a Rudarsko-geološkog fakulteta, održaće se Prvi međunarodni studentski kamp, o primeni geofizičkih, mineraloških i petroloških metoda u arheologiji. Detaljnije »