Niške vesti

Save for tomorrow – Save tomorrow

sft2

PRIJAVI SE!

I ovog leta BEST Niš za vas organizuje Internacionalni letnji akademski kurs pod nazivom „Save for tomorrow – Save tomorrow“, na koji se možete prijaviti do 19. juna.

Domaćim učesnicima se daje mogućnost da prisustvuju akademskom kursu obrazovnog karaktera, u saglasnosti sa evropskim kreditnim transfer sistemom (ETC system) Akademski deo kursa će se sastojati od najmanje 18 sati stručnih predavanja i 12 sati praktičnog rada – studije slučaja (case study-a), kao i stručnih ekskurzija.
Predavanja će biti na engleskom jeziku ili na srpskom uz simultano prevođenje, a biće realizovana od strane profesora Univerziteta u Nišu, predstavnika instituta i ministarstava, kao i drugih stručnih lica iz privrede. Nakon predavanja, učesnici kursa će biti podeljeni u timove koji će za vreme praktičnog akademskog dela kursa, uz pomoć prethodno stečenog znanja, raznih materijala i debate u okviru svog tima, rešavati određeni problem – viziju na zadatu temu kursa. Po završetku kursa učesnici će prezentovati svoje radove radi dobijanja sertifikata, kao dokaza o uspešno pohađanom kursu.

Naravno, kurs nudi brojne mogućnosti za kulturnu razmenu učesnika iz različitih zemalja Evrope i one će između ostalog obuhvatati aktivnosti kao što su:
• srpsko veče, na kome će učesnicima biti predstavljena srpska muzika, kuhinja, igre i kola sa autentičnom atmosferom, čime će se stranim studentima približiti nacionalna tradicija i kultura;
• internacionalno veče, na kome će svaki student-učesnik imati mogućnost da predstavi svoju zemlju preko tradicionalne muzike, kuhinje i igre;
• obilazak grada Niša i upoznavanje sa njegovim znamenitostima i kulturnim dobrima.

Učestvovanje na jednom ovakvom kursu predstavlja sjajnu mogućnost za upoznavanje ljudi iz raznih zemalja i različitih kultura, kao i za sticanje dugotrajnih prijateljstava nakon kursa. Iskoristite priliku da provedete nezaboravnih deset dana od 20. do 30. jula, u društvu 25 vršnjaka iz cele Evrope, od Lisabona do Ekaterinburga.

Da bi ste se prijavili za kurs dovoljno je da popunite folrmular. Budite jedan od 15 odabranih domaćih učesnika i po simboličnoj ceni od svega 1500 dinara iskusite nezaboravnih 10 dana!

Pročitajte i...