Razno

Međunarodni kurs „Dream IT, Code IT“

dream-itUdruženje Studenata Tehnike Evrope- BEST će organizovati međunarodni letnji kurs pod nazivom „Dream IT, Code IT“, u periodu od 20. do 30. jula u Nišu. Kursu će prisustvovati 25 studenata iz cele Evrope i još 15 studenata Univerziteta u Nišu. Iskoristite priliku da budete jedan od njih i provedete deset nezaboravnih dana družeći se i ujedno učestvujući u različitim akademskim, socijalnim i kulturnim aktivnostima, koje su za vas organizovane.

Učesnicima se daje mogućnost da prisustvuju akademskom kursu obrazovnog karaktera, u saglasnosti sa evropskim kreditnim transfer sistemom (ETC system). Kurs će biti organizovan od strane BEST-a Niš, u saradnji sa Univerzitetom u Nišu.

Akademski deo kursa će se sastojati od predavanja na engleskom jeziku ili na srpskom uz simultano prevođenje, a biće realizovana od strane profesora Univerziteta u Nišu, predstavnika instituta i ministarstava, kao i drugih stručnih lica iz privrede. Pored toga, održaće se i radionice u okviru će učesnici imati priliku da razviju svoju aplikaciju i primene teoretski stečeno znanje. Po završetku kursa učesnici će prezentovati svoje radove radi dobijanja sertifikata, kao dokaza o uspešno pohađanom kursu. Ovaj sertifikat pruža mogućnost studentima za dobijanje kredita na njihovim matičnim univerzitetima po evropskom kreditnom transfer sistemu.

Tema kursa su mobilne aplikacije u okviru koje ćete podići nivo znanja o programiranju i softverskom dizajnu kreirajući mobilnu aplikaciju baš po vašoj želji, aplikaciju koja vam savršeno odgovara, kao i mnogih drugih oblasti kojima je zajednički cilj da kurs učine sastavnim delom razvoja savremenog društva.

Kurs nudi brojne mogućnosti za kulturnu razmenu učesnika iz različitih zemalja Evrope i one će između ostalog obuhvatati aktivnosti kao što su:
• srpsko veče, na kome će učesnicima biti predstavljena srpska muzika, kuhinja, igre i kola sa autentičnom atmosferom, čime će se stranim studentima približiti nacionalna tradicija i kultura;
• internacionalno veče, na kome će svaki student-učesnik imati mogućnost da predstavi svoju zemlju preko tradicionalne muzike, kuhinje i igre;
• obilazak grada Niša i upoznavanje sa njegovim znamenitostima i kulturnim sadržajem.

Učestvovanje na ovom kursu predstavlja sjajnu mogućnost za upoznavanje ljudi iz raznih zemalja i različitih kultura, kao i za sticanje dugotrajnih prijateljstava nakon završenog događaja. Rad u otvorenoj zajednici gde su razmena mišljenja i sticanje novih znanja ključ uspeha, uvek je potrebno studentima posebno jer im pružamo mogućnost da stečena znanja pretvore u konkretnu aplikaciju koju su oduvek želeli na svom mobilnom telefonu. Fizičke granice među državama ne postoje i ne utiču na rad, omogućavajući inženjerima da u potpunosti razviju svoje kapacitete u međunarodnoj i multikulturalnoj sredini.

Prijavite se do 2. juna i budite deo ekipe od četrdesetoro studenata, sa kojima ćete krenuti u nezaboravnu i neočekivanu avanturu .
Za sve dodatne informacije i pitanja o medjunarodnom akademskom kursu posetite naš sajt www.BEST.eu.org/nis/summer12 ili nam pišite na nis@best.eu.org,

Takodje, više informacija i detalja možete čuti na info-satanku, koji će biti održan u utorak 29. maja, od 19h u kancelariji BEST-a (na Elektronskom fakultetu).

Šansu da se već ovog meseca upoznate sa delom ljudi, s kojima ćete se družiti na ovom kursu, imate već 31. maja na promo žurci u Cubo clubu. Čak iako niste ludi za tehnikom i aplikacijama, ne sumnjamo da ćete se dobro provesti. A ko zna…možda vas neko i inspiriše uz Best igrice, pa odlučite da se ipak ovog leta pozabavite web dizajnom i aplikacijama.

Vesti i dešavanja o drugim događajima i radu BEST-a možete pratiti na sajtu www.BEST.eu.org/nis/summer12

Pročitajte i...