Niške vesti

Prijave za letnju sezonu – BEST

bestBEST (Udruženje Studenata Tehnike Evrope) će organizovati letnju sezonu međunarodnih akademskih kurseva u periodu od 1. juna do 7. septembra širom cele Evrope. Svakom od 47 akademskih kurseva će prisustvovati po 25 studenata iz cele Evrope.

Učesnicima ovih međunarodnih kurseva je omogućeno da u toku 10 dana uče, druže se i učestvuju u različitim akademskim, socijalnim i kulturnim aktivnostima koje su za njih organizovane. Teme kurseva su jedinstvene i mogu se odnositi na zelene tehnologije, automobile, arhitekturu, građevinarstvo, informacione tehnologije, fotografiju, medicinu, farmacije, kao i mnogih drugih oblasti kojima je zajednički cilj da kurseve učine sastavnim delom razvoja savremenog društva. Lokalna BEST grupa u Nišu će u periodu od 20. do 30. jula organizovati letnji akademski kurs pod nazivom “Dream IT, Code IT!“ i razmatraće oblast informacionih tehnologija.

Na BEST akademske kurseve se mogu prijaviti svi studenti sa overenim zimskim semestrom dok prosek i godina studiranja ne ulaze u razmatranje prilikom odabira učesnika. Svim učesnicima su obezbeđeni smeštaj, hrana, predavanja, obilasci, žurke. Jedini trošak koji organizatori ne pokrivaju jeste put do grada u kome se kurs organizuje tako da Vi sami birate i finansirate prevoz. Prijavljivanje traje od 19. februara do 25. marta 2012. godine, a prijave se vrše na sledeći način:

Posetite sajt http://www.best.eu.org/index.jsp

BEST je neprofitna i nepolitička studentska organizacija čiju osnovu čini 91 lokalna BEST grupa (LBG’s) u 32 zemlje širom Evrope. Ona deluje kao most između Univerziteta, njihovih studenata i kompanija. Okuplja studente tehničkih i prirodnih fakulteta i takođe pomaže studentima da postanu mobilniji, internacionalno orijentisani, da bolje razumeju druge kulture i društva.

Pored toga, BEST stvara prilike za lično usavršavanje studenata i podržava ih u dostizanju njihovog punog potencijala. Tokom cele godine BEST na različitim nivoima organizuje događaje gde studenti dobijaju priliku da uvećaju svoje internacionalno iskustvo, nauče nove stvari iz oblasti koju studiraju a i van nje, uspostave kontakte sa kolegama iz drugih zemalja, usavrše govor engleskog ili nekog drugog jezika i da se uz sve to lepo provedu. Sve dodatne informacije i odgovore na pitanja o letnjoj sezoni kurseva, kao i drugim događajima i radu BEST-a možete dobiti slanjem e-mail-a na adresu nis@best.eu.org .

Pročitajte i...