Promocije, sajmovi, festivali

Sajam poslova i praksi

Job Fair 2013Sajam poslova i stručnih praksi „JOB FAIR – Tvoja karijera počinje ovde!“ za studente, diplomce i postdiplomce, kao i za sve one koji su u potrazi za poslom ili praksom održaće se 4. i 5. marta 2013. godine, u prostorijama Elektronskog fakulteta u Nišu.

„JOB FAIR – Tvoja karijera počinje ovde!“ tradicionalno, već peti put, organizuje lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Niš. Jedan od osnovnih ciljeva organizacije je međusobno približavanje i upoznavanje studenata, univerziteta i kompanija, što želi da postigne upravo organizovanjem ovakvog sajma.

Sa tim u vezi pozivaju se svi zainteresovani da u par koraka ostave svoj CV na www.jobfairnis.rs ili na CV pultovima za vreme sajma i na ovaj način povećaju mogućnost da uspešno započnu karijeru u nekoj od kompanija, učesnica sajma.

Osnovni cilj Job Faira je da pomogne diplomcima i postdiplomcima, ali i svima onima koji traže posao ili stručnu praksu, tako što će im omogućiti direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, a ujedno i dati mogućnost da se po prvi put susretnu sa pisanjem biografija (CVa).

Ostvarivanjem kontakta sa poslodavcima učesnici sajma biće u prilici da se upoznaju sa njihovim zahtevima i samim tim steku predstavu o onome što bi trebalo da posmatraju kao svoje vrline a šta kao mane prilikom pisanja CVja. Pored toga studentima će potpuno besplatno biti omogućeno da kroz set prezentacija kompanija, seminara, treninga i radionica, steknu ili unaprede neke veštine, kojima se ne pridaje dovoljno značaja u zvaničnom obrazovnom sistemu, a koje su vrlo tražene u modernom poslovanju.

Istovremeno Job Fair pomaže i kompanijama tako što im obezbeđuje neposredan pristup visoko kvalifikovanom kadru, kao i bazu podataka sa biografijama ostaviljenih preko zvaničnog sajta, na kome se takođe uvek mogu pronaći najnovije informacije vezane za ovaj događaj.

Svoje učešće kao zlatni pokrovitelji potvrdila kompanija Microsoft Development Center Serbia, a izvesno je da će se na sajmu poslova i stručnih praksi pojaviti i ELSYS Estern Europe, Youngculture, FIAT Automobili Srbija, TIGAR TYRES, kao srebrni pokrovitelji sajma, zatim i kompanije Wurth, Ates, Orion Telekom, Schneider Electric DMS, Ernst & Young, Webelinx i Menpower.

Jedna od novina na predstojećem sajmu poslova i stručnih praksi, je i to da će se kompanija Creative Office pojaviti kao edukativni partner sajma. Takođe, pored zvanične podrške fakulteta i Univerziteta u Nišu, JobFair13 je dobio pisma podrške i od fondacije Ana i Vlade Divac, kao i fondacije Princa prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića. Bitno je pomenuti i da će na danima sajma studenti imati priliku da istaknu svoje inženjerske sposobnosti kroz Inženjersko takmičenje EBEC Niš, i to u dve kategorije: Studija slučaja (Case Study) i Timski dizajn (Team Design), a za učešće se mogu prijaviti preko zvaničnog sajta sajma.

Učešćem na inženjerskom takmičenju studenti imaju priliku da u timskom radu sa svojim kolegama oprobaju stečena znanja i veštine na svojim fakultetima, ali i iz svakodnevne životne prakse. U saradnji sa Elektronskim fakultetom biće organizaovano i takmičenje u programiranju za srednjoškolce, pod nazivom Infomanija.

Pročitajte i...