Niške vesti

Razmena studenata “Niš – Pariz“

parizUdruženje studenata tehnike Evrope iz Niša (BEST Niš) organizuje kulturnu razmenu „Niš – Pariz“, zanimljiv dogadjaj koji ima za cilj upoznavanje studenata iz drugih zemalja sa kulturnim sadržajem, tradicijom i istorijom jednog grada i države.

Prvi deo kulturne razmene odigraće se od 7. do 14. aprila 2013. kada će 15 odabranih studenta iz Pariza (članovi lokalne BEST grupe Paris Polytehnique) posetiti Niš i upoznati se sa našim načinom života, običajima, saznati po čemu je poznata Niška tvrđava i koji sve arheološki lokaliteti i spomenici krase naš grad.
Parižani koji nam budu došli imaće priliku da opletu kolo, degustiraju sukanu pitu, pljeskavicu i druge srpske specijalitete, osete atmosferu koja puni noćne klubove i radnim danom, ali i da posete kulturne spomenike naše istorije.

Drugi deo kulturne razmene odigraće se avgusta meseca kada će 15 studenata iz Niša (članovi lokalne grupe BEST Niš) posetiti Pariz na nedelju dana i otkriti zašto Pariz nazivaju još i gradom svetlosti. Imaće priliku da saznaju nešto više o francuskom obrazovnom sistemu, uživaju u razgledanju Ajfelovog tornja, čuvene atrakcije i simbola glavnog grada Francuske, velelepnih pariskih trgova i drugih istorijskih znamenitosti. Niškim studentima će takodje biti pružena prilka da posete pariske muzeje, upoznaju se sa njihovom umetnošću i prošetaju obalom čuvene reke Sene.

Pročitajte i...