Promocije, sajmovi, festivali

Balkansko inženjersko takmičenje 2014

ebecBalkansko inženjersko takmičenje, koje će se održati u periodu od 8. do 11. maja ove godine, predstavlja drugi nivo Evropskog BEST inženjersko takmičenja i namenjeno je pobedničkim ekipama lokalnih takmičenja koja su prethodno održana u Mostaru, Beogradu, Podgorici, Skoplju i Nišu.

Takmičari će se nadmetati u timovima pri čemu će na probu biti stavljena njihova znanja iz oblasti tehnike, kao i timski rad, komunikacija, kreativnost pri čemu se zahtevi takmičenja formulišu tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil.

EBEC Balkan (Balkansko inženjersko takmičenje) će se prvi put održati u Nišu, a tradicionalno već treći put . Cilj organizacije događaja je da pruži studentima priliku da prikažu svoje znanje iz oblasti tehnike i da se istaknu u odnosu na svoje inostrane kolege.

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko takmičenje, namenjeno budućim inženjerima, koje se svake godine održava i to na 3 nivoa – lokalno, regionalno i evropsko. Samo takmičenje se odvija u dve kategorije: timski dizajn i studija slučaja. Pobednici lokalnih rundi se plasiraju na regionalno, a pobednici regionalnih takmičenja će imatu priliku da se nadmeću u finalnoj rundi koja će se ove godine održati u Rigi.

Više informacija o takmičenju kao i sve novosti možete pronaći na oficijalnom sajtu takmičenja www.ebecbalkan.org

Pročitajte i...