Niške vesti

Prolećna sezona BEST kurseva

BESTBEST (Udruženje Studenata Tehnike Evrope) organizuje prolećnu sezonu međunarodnih akademskih kurseva tehnike širom Evrope u periodu od 28. februara do 27. maja. 2013.

U ponudi su 18 akademskih kurseva na kojima će učestvovati po 25 studenata iz cele Evrope. Teme kurseva obuhvataju različite oblasti uključujući arhitekturu, aeronautiku, zelene i informacione tehnologije i mnoge druge. Predavanja su nekonvencionalna i tiču se najnovijih tehnologija i saznanja iz odabrane oblasti.

Kroz različite akademske, kulturne i socijalne aktivnosti studentima se pruža prilika da sarađuju i razmenjuju ideje, da se upoznaju sa drugim običajima, usavrše svoje znanje engleskog jezika i da se provedu u nekom od gradova Evrope.

Na BEST akademske kurseve se mogu prijaviti svi studenti Niškog univerziteta sa overenim semestrom, nezavisno od proseka ili godine studiranja. Za učesnike su obezbeđeni smeštaj, tri obroka dnevno, predavanja, obilasci, žurke, itd. Jedini trošak koji organizatori ne pokrivaju jeste put do grada u kome se kurs organizuje. Prijave se vrše na sledeći način:

1. posetiti sajt http://www.best.eu.org/index.jsp i napraviti nalog
2. odabrati najviše tri kursa na http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp
3. napisati motivaciono pismo na engleskom jeziku za kurseve koje ste odabrali (uputstvo za pisanje motivacionog pisma možete naći na http://best.eu.org/student/courses/howToWriteAMotivationLetter.jsp )
4. odgovoriti na pitanja u vezi kursa
5. odrediti prioritete kurseva koje ste odabrali ( „first“, „second“ i „third priority“)

Prijavljivanje traje od 4. novembra do 2. decembra 2012.

BEST je neprofitna i nepolitička studentska organizacija čiju osnovu čine 93 lokalne BEST grupe (LBG’s) u 32 zemlje širom Evrope. Ona deluje kao most između univerziteta, njihovih studenata i kompanija. Okuplja studente tehničkih i prirodnih fakulteta i takođe pomaže studentima da postanu mobilniji, usmereniji ka međunarodnoj sredini, da bolje razumeju druge kulture i društva.

Pored toga, BEST stvara prilike za lično usavršavanje studenata i podržava ih u dostizanju punog potencijala. Tokom cele godine BEST na različitim nivoima organizuje događaje gde studenti dobijaju priliku da uvećaju svoje internacionalno iskustvo, nauče nešto novo iz oblasti studiranja, uspostave kontakte sa kolegama iz drugih zemalja, usavrše govor engleskog ili nekog drugog jezika ida se uz sve to lepo provedu.

Sve dodatne informacije i odgovore na pitanja o prolećnoj sezoni kurseva, kao i drugim događajima i radu BEST-a možete dobiti slanjem imejla na adresu nis@best.eu.org.

Pročitajte i...