Promocije, sajmovi, festivali

Sajam zapošljavanja u Nišu

job-fairSajam poslova i stručnih praksi „Job fair – Tvoja karijera počinje ovde!“ za studente, diplomce i postdiplomce, obiće odražan 5. i 6. marta 2012. godine, u prostorijama Elektronskog fakulteta u Nišu.

„Job fair – Tvoja karijera počinje ovde!“ tradicionalno, već četvrti put, organizuje lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Niš. Jedan od osnovnih ciljeva organizacije je zatvaranje trougla studenti-univerziteti-kompanije, i ona tome teži upravo organizovanjem ovakvog sajma.

Organizatori su pozvali studente da ostave svoj CV na www.jobfairnis.rs ili za vreme sajma i na ovaj način povećaju mogućnost da uspešno započnu karijeru u mnogim uspešnim kompanijama – učesnicama sajma.

– Studentima će potpuno besplatno biti omogućeno da kroz set prezentacija kompanija, seminara, treninga i radionica, steknu ili unaprede neke nove veštine, kojima se ne pridaje dovoljno značaja u zvaničnom obrazovnom sistemu, a koje su vrlo tražene u modernom poslovanju – saopštili su organizatori „Job fair“-a.

Na danima sajma, studenti će imati priliku da istaknu svoje inženjerske sposobnosti kroz Inženjersko takmičenje – EBEC Niš, i to u dve kategorije: Studija slučaja (Case Study) i Timski dizajn (Team Design), a za učešće se mogu prijaviti preko zvaničnog sajta sajma. Takođe, u saradnji sa Elektronskim fakultetom biće organizovano i takmičenje u programiranju za srednjoškolce, pod nazivom „Infomanija“.

Generalni pokrovitelj Sajma je kompanija „Fiat – Automobili Srbija, dok su svoje učešće kao zlatni pokrovitelji potvrdili i „Microsoft Development Center Serbia“ i Klaster naprednih tehnologija iz Niša – NiCAT. Za sada je izvesno da će se na sajmu poslova i stručnih praksi, uz pomenute učesnike, pojaviti i „PS Tech“, „ELSYS Eastern Europe“ i „PriceWaterhouse Coopers“ kao srebrni pokrovitelji sajma, zatim Istraživačko razvojni institut NIRI, „Youngculture“, „TelventDMS“, „INEA SR“, „Ernst & Young“, „Consulteam“, „IT Centar“, kao i kompanija „Tehno MS“ kao tehnička podrška sajma.

Jedna od novina na predstojećem sajmu poslova i stručnih praksi, je i to da će kompanije „Fiat“ i „Leoni“ za vreme trajanja sajma imati po posebnu prostoriju u kojoj će obavaljati razgovore sa kandidatima za posao.

Takođe, udruženje „BEST“ i projekat „Job fair – Tvoja karijera počinje ovde!“ podržali su organizaciju civilnog društva „Media i reform centar Niš“ u realizaciji projekta „Iz doma na svoje“. Projekat ima za cilj osnaživanje štićenika domova za decu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji Srbije koji zbog godina starosti gube pravo na smeštaj.

Pročitajte i...