Intervju, NišCafe

Odlična klopa ,dobri i srdačni ljudi… – Branko Golubović Golub (Goblini)

Golub

Legendarni šabački pankeri, Goblini, nastupiće u Nišu u petak 14.jula od 22 sata u dvorištu Univerziteta (Banovina), a sat vremena pre njih koncert će otvoriti kultni ladovički pankeri Cepeni Ćunci. Ovo je ujedno bio i povod za naš razgovor sa pevačem benda Brankom Golubovićem – Golubom.

On je autentični frontmen bez bez mane i straha, buntovnik oštrog pogleda i čvrstog stava, momak sa barikade koji bez ustezanja svojim prepoznatljivim vokalom, onako pankerski besno, bez dlake na jeziku ispaljuje svoje ironične, politički angažovane i socijalne tekstove. On je simbol bunta i predvodnik u borbi za pravdu, slobodu i istinu, a uvek na strani slabijih. On glasno, energično i smelo poziva na pobunu protiv mraka i tiranije.

U Nišu ste dosta puta svirali. Po čemu ga pamtite i na šta vas asocira?
Odlična klopa ,dobri i srdačni ljudi ,najbolji koncerti i mnogo prijatelja-to je Niš !!!

Kakva je publika u Nišu i da li biste izdvojili neke koncerte koji su vam ostali u sećanju?
Niš ima temperament juga i publika je iskrena i emotivna – Goblini nikada nisu imali prosečan koncert u Nišu – uvek je pun gas – ludilo!

Goblini ove godine proslavljaju 25 godina postojanja.Da li je u planu neko izdanje povodom proslave ovog jubileja Goblina?
Videćemo – trenutno smo koncertno aktivni i radimo polako nove pesme.Materijala ima mnogo.Možda u bližoj budućnosti.

Kako se osećate danas kada pogledate iza sebe posle toliko godina? Koje momente u karijeri biste izdvojili kao ključne?Koji su to bili presudni trenuci koje biste okarakterisali kao najlepše, a koje kao najružnije?
Srećni smo i zadovoljni što smo „izgurali“ našu priču , snimili albume ,odsvirali mnogo koncerata – ostaće nešto iza nas. Bilo je svakakvih trenutaka – lepi se pamte, ružni zaborave ali kada publika krene da peva tvoje pesme – nema dalje.

Koji su to bili bendovi koji su vas oblikovali i uz koje ste odrastali?
Ramones, Sex Pistols, The Clash, Pixies, Stiff little Fingers, Iggy Pop… mnogo bendova uz koje smo odrastali – „učili“ i sazrevali i pokušavali da napravimo svoju priču i svoj put.

Čuli smo da radite na novim pesmama. Možete li nam reći više o tome? Koliko pesama imate za sada, kakav će biti novi album Goblina, i naravno, kada ga možemo očekivati?
Rad na novim pesmama volimo jer tu ceo bend sarađuje i daje sebe.Radimo polako ,bez opterećenja i baš uživamo u tome.Ima dosta pesama koje se polako uobličavaju i dobijaju svoj „šmek“.Album će biti drugačiji od svih prethodnih a kada budemo potpuno zadovoljni, onda će i izaći.Ne žurimo – uživamo u pravljenju novih pesama i priča.

Šta možemo očekivati od Goblina na niškom koncertu?
Koncert na kome ćemo svi uživati i pevati ! Goblini uvek daju sve od sebe.Uživajte i vidimo se – IMA NAS

Ulaznice za niški koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12), dok će na dan koncerta koštati 700 dinara.

Pročitajte i...