Intervju: KontraStudio

Krajem devedesetih godina 20. veka, kad su delovali kao neformalna umetnička grupa, Zorana Nikolića i Miroljuba Stankovića, osnivače najpre KontraGrupe, a potom i KontraStudija iz Niša vodila je potreba da „kontriraju” onome što poništava životni i profesionalni elan, a ponajviše da predrasudama o radu kreativnih studija van zvaničnih centara.

Detaljnije

Miloš Grozdanović

Unajmivši najveštijeg svetskog čitača sa usana“ čije ime mora ostati tajna“ organizatori Sajma knjiga u Frankfurtu dobili su spisak imena koja neprekidno šapuće Đokonda. Prvo na toj listi, kojim lepotica iz Luvra započinje dan je ime Miloša Grozdanovića.

Detaljnije

Luka Stojanović

Paydo Komma je lo-fi trip-hop dvojac bez kormilara koji svojim netipičnim zvukom polako osvaja Niš uz latentnu opasnost da se proširi i van granica opštine. O državi, muzici i još po nečemu popričali smo sa jednom polovinom benda. Evo šta Luka Stojanović, inače basista već dobro poznatih Repression Release, veli na sve što smo ga pitali ali i na ono što nismo.

Detaljnije

Luka Radulović

Ovog puta se malo selimo iz mekših voda u kojima smo bili sa Plastic Sundayom i uplovljavamo u one divljije, mračne i nepristupačne gde obitavaju sotonjare, oni ljuljači što drmaju z glave i deru se, i tome slična staračka naklapanja. Nedavni koncert ali i jedinstvenost ovog benda u Nišu bili su povod da prozborimo sa Lukom Radulovićem iz benda Naked Like The Newborn.

Detaljnije