Koncerti, NišCafe

Koncert Goblina u Nišu 21. avgusta u Banovini

Goblini

Nakon sjajnog antologijskog koncerta na Beogradskom sajmu, turneja „Istinite priče“ stiže i u Niš 21. avgusta. Ovom turnejom Goblini proslavljaju 30 godina postojanja. Niška proslava ovog značajnog jubileja biće održana u Banovini, jednom od najlepših koncertnih prostora u gradu, a početak koncerta je najavljen za 21 sat.

Kratka biografija

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih pank-rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili šest studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad Goblini su odsvirali 7. juna 2001. godine u Zagrebu. Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010. godine.

Bend je tog leta objavio CD singl “Crno na belo” sa pesmama “Luna” i “Kao da…” Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV. Naredne godine pojavio se i online singl “U odbrani zla”, u produkciji Nocturne magazina.

Sa biografijom Goblina detaljno se možete upoznati kroz dokumentarni film “Ima nas gomila” iz 2010.godine.

Diskografija

  • 1994 – Goblini
  • 1996 – U magnovenju
  • 1999 – Re Contra
  • 2004 – Najbolje priče
  • 2010 – Crno na belo
  • 2013 – Roba s greškom
  • 2019 – Jedina

Koncert u Nišu

Bend koji svojom sirovom energijom ”melje” sve pred sobom, još jednom će nišku publiku podsetiti na svoje najbolje istinite priče. “Anja”, “Magnovenje”, “Ima nas”, “Daleki put”, “Jagode”, ”Cipjonka”. Publika će čuti i hitove ”Voz”, “Ne trebam nikome”, “Mirno more” i druge. Goblini će po ko zna koji put dokazati da je pank na ovim prostorima i te kako živ.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1300 rsd mogu se kupiti u Vintage Shop-u (Davidova 9) i knjižarama Vulkan (Forum, Delta, Roda). Online kupovina ulaznica je moguća i na svim prodajnim mestima Gigstixa.

Cena ulaznice na dan koncerta biće 1500 rsd.

Izvor: Niške Vesti
Foto: Marina Pešić

Pročitajte i...