Niške vesti

Obuka za nastup na Sajmu u Plovdivu

ledib2Grupa od 15 niških preduzetnika, zahvaljujući projektu „Uspostavljanje sinergijskog dijaloga između srpskih i bugarskih preduzetnika/MSP i profesionalnih organizacija kako bi se razvila održiva razmena iskustava“, koji Gradska opština Palilula ostvaruje uz podršku LEDIB Programa, učestvovaće na jesenjem Međunarodnom Sajmu tehnike u Bugarskoj, koji će se održati od 26.septembra do 3.oktobra u Plovdivu.

Ovim povodom Centar za razvoj preduzetništva Gradske opštine Palilula organizovao je jednodnevnu obuku zainteresovanih preduzetnika za nastup na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji. O značaju sajamskog predstavljanja kupcima ili partnerima u zemlji i inostranstvu, ispitivanju tržista, sagledavanju konkurencije, isticanju komparativnih prednosti izlagača, govorio je Svetislav Pantić, konsultant LEDIB programa iz Regionalne privredne komore u Nišu.

Menadžer ovog projekta, Ljubiša Jakovljević ističe da se značaj projekta ogleda u uspešnoj promociji MSPP sektora sa teritorije Gradske opštine Palilula na tržištu EU, kao i u mogućnosti uspostavljanja poslovnih kontakata i razmene iskustava sa brojnim potencijalnim partnerima u inostranstvu. Po rečima Bobana Mikića, člana opštinskog Veća očekuje se, na ovoj sajamskoj manifestaciji, uspešna promocija naših potencijala, sklapanje odgovarajućih poslovnih aranžmana i razvijanje tehničke saradnje, što će u krajnjem doprineti profitabilnosti celokupnog MSPP sektora koji posluje na teritoriji opštine Palilula.

Projekat koji ostvaruje opštine Palilula do kraja ove godine deo je Regionalnog Programa lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu – LEDIB, Kraljevine Danske, koji ima za cilj podršku lokalnom ekonomskom razvoju sa fokusom na razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP).
Tekst i foto D.Vidojković

Pročitajte i...