Niške vesti

Obeležavanje Dana ekološkog pokreta

gumeČišćenja „male šume“, koja se prostire po obodu Spomen parka „Bubanj“, između osnove škole „Bubanjski heroji“ i Specijalne škole „Bubanj“ u Gradskoj opštini Palilula, biće održano u subotu, 19. novembra sa početkom u 10 sati.

Cilj ove akcije je da se „šumica“ očistii od novih deponija i nabacanih automobilskih guma na potezu iznad ugla ulica Žrtava fašizma i Nikodija Stojanovića – Tatka i da se u skorije vreme uredi kao rekreativni park- kaže Svetlana Petrović, predsednica Uduženja Puls.

Akcija „Sačuvajmo šumicu – plućna krila Ledene stene“ organizuje se povodom 17. novembra, Svetskog dana ekološkog pokreta i globalne svetsker kampanje Clean up the World. Ova aktivnost je postala poznata zahvaljujući velikoj upornosti građana-volontera naselja Ledene stene da zapušteni deo šume preurede u parkić. Orhganizatorima akcije, članovima udruženja „PULS-Pluća Ledene stene i članovima udruženja mesne kancelarije Ledena stena u čišćenju će pomoći JKP „Medijana“ obezbeđivanjem vreća i odvozom smeća kao i firma „Eko-recicling“ koja će preuzeti sakupljene automobilske gume. Gradska opština Palilula i organizacije civilnog društva sa medijskom EKOPOLIS mrežom i ovog puta pomoćiće ostvarivanju ciljeva akcije.

Svi građani dobro volje zainteresovani da pomognu ovu aktivnost mogu se priključiti čišćenja i uređenju šumice na Ledenoj steni u vremenu od 10 do 13 sati. (INFO EKOpolis mreža)

Pročitajte i...