Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: bubanj

Rekonstrukcija ”Bubnja”

Spomen park "Bubanj"- prostor oko spomen obeležja i Amfiteatra, koji se rekonstruišu zahvaljujući finansijskim sredstvima iz projekta "Saradnja za održivi razvoj kulturnog turizma u opštinama Bobov Dol i Palilula" u okviru prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, obišao je predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, sa saradnicima. Detaljnije »

Obeležavanje Dana ekološkog pokreta

Čišćenja "male šume”, koja se prostire po obodu Spomen parka "Bubanj”, između osnove škole "Bubanjski heroji" i Specijalne škole "Bubanj" u Gradskoj opštini Palilula, biće održano u subotu, 19. novembra sa početkom u 10 sati. Detaljnije »

Obeležen dan borbe protiv fašizma

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma - 9.novembar i ove godine obeležen je u Nišu - Gradskoj opštini Palilula, u spomen parku Bubanj, na mestu gde je od fašističkog teroram u Drugom svetskom ratu stradalo više od 10 hiljada građana. Detaljnije »

Čas istorije na Bubnju

Gradska opština Palilula u saradnji sa organizacijama civilnog društva, Kancelarijom za mlade opštine Palilula, EKOpolis mrežom, po tradiciji i ove godine obeležiće, javnim časom istorije u Spomen parku "Bubanj", Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Detaljnije »

Grafiti na Bubnju

Ispisivanje grafita na spomen obeležje streljanim građanima u Drugom svetskom ratu na Bubnju, ponovo je izazvalo reagovanje javnosti. Detaljnije »

7. maja na Bubanj

Gradska opština Palilula, u Nišu, na inicijativu grupe nevladinih organizacija 7. maja 2011. godine na Spomen-parku "Bubanj organizuje veliku ekološku akciju pod sloganom "Ja sam 7. maja na Bubnju, a ti? od 9 sati Detaljnije »

Ja sam 7.maja na Bubnju a ti?

U okviru programa nacionalne kampanje "Očistimo Srbiju" i svetske ekološke kampanje "Clean up the World - Očistimo svet 2011", u subotu, 7.maja, u spomen parku "Bubanj", pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, održaće se velika akcija prolećnog čišćenja i uređenja ovog memorijalnog kompleksa, pod motom "Ja sam 7.maja na Bubnju a ti?". Detaljnije »