Niške vesti

Montenegro Airlines u Nišu

montenegroCrnogorska aviokompanija Montenegro Airlines i grad Niš nastavljaju saradnju, pa će putnici iz Niša i dalje preko Podgorice leteti do evropskih metropola. Umesto dosadašnjih 199 evra, cena povratne karte sa taksama koštaće 159 evra.

Od 1. oktobra, kada počinje zimski red letenja, sa niške vazdušne luke svakog dana poletaće avioni do Podgorice, a zatim do Frankfurta, Moskve, Rima, Beča, Ciriha, Londona, Pariza…

„Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom, bez obzira na to što profitabilnost letova tokom godine oscilira. Čak i u ovoj, teškoj ekonomskoj krizi, naš zajednički cilj je da promovišemo aviosaobraćaj u Nišu, gde ova vrsta prevoza nema tradiciju, ali ima budućnost“, kaže Vlastimir Ristić, komercijalni direktor „Montenegro erlajnza“ .

Inače, letnja sezona na niškom aerodromu je bila uspešna, bez obzira na to što nije bilo čarter letova i beleži se povećanje broja putnika za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U niškoj vazdušnoj luci napominju da su u toku razgovori sa još nekoliko avioprevoznika. Ristić najavljuje i mogućnost da Montenegro erlajnz iz Niša leti i direktno do velikih evropskih metropola, ali nije precizirao kada bi ti letovi mogli da počnu.

„Povećanje broja putnika ostvarili samo sa jednim avioprevoznikom. Prošle godine je sa našeg aerodroma poletelo 24.000 putnika, dok je samo do avgusta ove godine usluge Konstantina Velikog koristilo 18.000 putnika“, kaže Dragan Bugarinović, direktor niške vazdušne luke. On naglašava da je najviše putnika bilo za Cirih.

B92

Pročitajte i...