Niške vesti

Beneton zapošljava 2.700 Nišlija

benetton2 Italijanska kompanija Beneton otvoriće u Nišu fabriku vrednu 43,2 milona evra i u naredne četiri godine zaposliti 2.700 ljudi. Visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku.

Beneton planira da pokrene proizvodnju u objektima niške fabrike Niteks, a plan je da u Niš dovede i svoje dobavljače, saopštilo je Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

„Na taj način Niteks će ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji. Takođe, predviđena je i saradnja sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima Benetona“, navodi se u saopštenju.

Niški gradonačelnik Miloš Simonović rekao je ranije da je jedna od obaveza grada u poslu sa Benetonom da slobodna carinska zona bude proširena na lokaciju Niteksa.

„To jeste zahtev svih stranih investitora jer su većinom izvozno orijentisani investitori“, rekao je Simonović.

Beneton je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih kompanija iz oblasti modne tekstilne industrije. Beneton proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

Izvor: B92

Pročitajte i...