Niške vesti

Nišlijama oprošten dug za struju

strujomerGrad Niš i Elektrodistribucija postigli sporazum da socijalno najugroženijim Nišlijama oproste dug za struju.

Iz kabineta gradonačelnika saopšteno da najsiromašnijima više neće biti obustavljana isporuka električne energije zbog dugova

Prema odluci, najugroženijim građanima neće se obustavljati isporuka struje ukoliko su korisnici materijalne pomoći i obezbeđenja ili imaju otvorene socijalne karte.

Njima neće biti obustavljena isporuka električne energije zbog dugovanja nastalih do 1.januara 2011. godine.

„Socijalno najugroženiji građani Niša imaju obavezu da od 1. januara redovno izmiruju svoje račune za električnu energiju, a njihova dugovanja Elektrodistribuciji neće biti razlog da budu isključeni sa mreže“, navela je gradski većnik Dušica Davidović.

Ona je objasnila da će grad platiti priključke na mrežu socijalno ugroženim građanima kojima je obustavljena isporuka električne energije.

Tom akcijom obuhvaćeno je 1.627 korisnika materijalnog obezbeđenja i 2.227 građana kojima su već odobrene subvencije za plaćanje računa gradskim komunalnim preduzećima.

Nišlije za utrošenu električnu energiju duguju Elektrodistribuciji oko 5,6 milijardi dinara.

Inače, prosečna neto zarada u Nišu u januaru ove godine bila je 29.307 dinara, što je samo za oko par hiljada dinara veći iznos od minimalne potrošačke korpe koja je u decembru prošle godine iznosila 27.822 dinara.

Bez posla je u Nišu januara ove godine bilo 35.767 gradjana, što je za oko 1.000 više nego prethnodna dva meseca.

Niš je po prosečnoj neto plati na 59. mestu od ukupno 167 opština i gradova u Srbiji.

Izvor: B92

Pročitajte i...