Niške vesti

Elektronsko učenje u Nišu

nasa-skola Od kako je zvanično počeo sa radom internet portal namenjen elektronskom učenju, preko 200 učenika niških Gimnazija priključilo se ovom programu. Portal je pokrenula grupa studenata Univerziteta u Nišu u saradnji sa profesorima niških Gimnazija. Ovo je prvi ovakav program u našoj zemlji jer predstavlja kombinaciju on – line sistema i društvene mreže.

Preko internet portala www. nasaskola.net srednjoškolci sada mogu da uče matematiku, informatiku, srpski i engleski jezik, da komuniciraju sa svojim vršnjacima i da u svakom trenutku imaju dostupnog profesora .

On-lajn platformu za elektronsko ušenje pokrenuli su studenti Univerziteta u Nišu u cilju modernizacije nastave u srednjim školama i popularizacije neformalnog obrazovanja.

Elektronski edukativni materijal koji postavljaju učenici kontroliše grupa nastavnika pa se verodostojnost i usklađenost sa planom i programom ne dovodi u pitanje.

Za sada preko ovog portala uče i komuniciraju učenici i profesori tri Niške Gimnazije.

Ideja je da se projektu priključi što veći broj Gimnazija iz cele Srbije i da većina nastavnih predmeta može da se uči elektronskim putem.

Izvor: B92

Pročitajte i...