Niške vesti

Odleteo Wind Jet

windjet Avioni italijanskog „Vind džeta“ neće više leteti iz Niša, a let za Bolonju u petak biće poslednji. Na sajtu „Vind džeta“, koja je iz Niša trebalo da leti za Bolonju do kraja godine, navodi se da je ugovor kompanije i Grada sporazumno raskinut. „Vind Džet je tražio da u novembru bude dva leta manje, a gradska vlast je procenila da bi manji broj putnika u zimskom redu letenja iziskivao i veći iznos subvencija iz gradskog budžeta“, kaže gradski većnik Boban Mihajlović.

On je naveo da je za devet meseci na liniji Niš – Forli (Bolonja) prevezeno oko 6.000 putnika, što je, kako kaže, značajno doprinelo porastu prihoda aerodroma i ublažavanju njegovih finansijskih problema.

„Grad je zadovoljan efektima linije Niš – Forli, pa nije nemoguće da se saradnja grada i ‘Vind Džeta’ na proleće obnovi“, rekao je Mihajlović.

Grad Niš i „Vind džet“ potpisali su novembra 2009. godine ugovor kojim je predviđeno da se iz gradskog budžeta subvencioniše linija iz Niša za Forli kod Bolonje. Prvi avion poleteo je iz Niša mesec dana kasnije, 26. decembra.

Putnici iz Niša za sada će moći da lete samo „Montenegro erlajnsom“ do Podgorice, odakle su obezbeđene veze za desetak najvećih gradova Evrope.

Inače, Vlada Srbije je dala preporuku Aerodromu „Nikola Tesla“ da uputi novčanu pomoć od 100 miliona dinara JP Aerodrom Niš, potvrdio je listu direktor niškog aerodroma, Dragan Bugarinović.

Izvor: B92

Pročitajte i...