Insajder

Insajder | Bekstvo u prirodu 2012

bekstvo2012Treća jednodnevna, muiltimedijalna manifestacija „BEKSTVO U PRIRODU“ okupila je preko 6000 zaljubljenika dobre muzike, prirode, kulture i ekologije. Na Kameničkom visu, nadomak Niša, mnogobrojni posetioci iz Niša, okoline ali i gosti iz južne Srbije, Beograda i Novog sada, zabavljali su se uz 14 sati muzičkog programa i uključili se u mnogobrojne prateće, sportske, ekološke, IT, ART aktivnosti.

Ideja organizatora, „Niš – grad elektronike“ predstavila je svoje mlade programere i njihovu prvu srpsku Xbox igru T.E.C. 3001, ZOX Universe igricu za PC, Teslinu virtuelnu laboratoriju katedre za računarstvo i informatiku Elektronskog fakulteta kao i mlade dizajnere koji su pravili umetničko drvo od reciklažnih materijala. Uz sportske vratolomije Chandoo skejt tima, muzički performans „Dance for life“ ekipe, NVO fudbalicu i mnogobrojne nagradne igre, zabavljali su se mladi, na visokoj temperaturi, već od 16h.

Uz dramenbejs popodne preko večernjeg programa, ljudi koji su dolazili u sve većem broju, đuskali su uz DJ-eve iz .B.A.U.K.A (Shajni D, H!, Kalson, CTRL, Grooyah, LMV) goste iz Srbije ( Rahmani, Lale -Happy people, MKDSL) Hrvatske ( Filip Motovunski) kao i legendu elektronske scene iz Londona, Edija Ričardsa.

Tokom dana u saradnji sa organizacijom Pro Eko, podeljene su vredne nagrade najvećim sakupljačima elektronskog otpada, a sami organizatori iz .B.A.U.K.-a sve su nagradili osveženjem na samoj manifestaciji. Tokom većeg dela večeri, u saradnji sa generalnim pokroviteljem Apatinskom pivarom, organizovana je ekološka akcija za sve koji su na samoj manifestaciji sakupljali plastične čaše.

Na samom kraju manifestacije negde oko 6 ujutro, DJ Lale je sa organizatorima, pozvao sve posetioce da zajedno pokažu svoju društvenu odgovornost i ekološku svest i ostanu da zajedno počiste đubre. U jednoiposatnoj akciji čišćenja Kameničkog visa, oko 30-ak ljudi, članovi .B.A.U.K.-a, preostali posetioci kao i volonteri eko- organizacija iz Niša, pokupili su 8 kubika reciklažnog materijala, plastičnih čaša i limenki, koje idu direktno u reciklažu.

I ove godine, BEKSTVO U PRIRODU, sa svojim ekološkim i art programima, akcijom čišćenja i promocijom ekoloških programa priključilo se akciji „Očistimo Srbiju“ i ovogodišnjem projektu eko nvo organizacija „Očistimo Niš“.

Uz veliki napredak u organizaciji pre svega prevoza, parkiranja i bezbednosti na samoj manifestaciji ali i zaokruženosti muzičkog i pratećeg programa i noviteta u samoj ponudi organizacija je pokazala kako ništa nije bauk! Iako je zvaničnih organizatora .B.A.U.K.A bilo samo devetoro na samoj manifestaciji bilo je preko 150 učesnika.

Saradnja javnog i civilnog sektora kao i društveno odgovornih kompanija, .B.A.U.K.-a ( Baze alternativne umetnosti i kulture) kao glavnog organizatora, Opštine Pantelej iz Niša, i Apatinske pivare, u saradnji sa Gradom Nišem, TON-om i drugim partnerima, iz godine u godinu pokazuje se kao najbolji model i primer dobre prakse za organizaciju velikih manifestacija ali i podizanje svesti o važnim pitanjima.

Pročitajte i...