Clubbing

Bekstvo u prirodu 2012

bekstvo-u-prirodu.B. A .U. K. vam u saradnji sa Gradom Nišom, Opštinom Pantelej i Apatinskom pivarom predstavlja BEKSTVO U PRIRODU 3.0, 9. juna na Kameničkom Visu.

Bekstvo u prirodu je celodnevna manifestacija, multimedijalnog karaktera koja ima za cilj edukaciju i podizanje ekološke svesti a sve kroz interaktivan rad i zabavu.

Tog dana se u prirodi organizuju interaktivne radionice, debate, prezentacije a sve je propraćeno kvalitetnim celodnevnim muzičkim programom. Ovaj koncept se pokazao kao jako uspešan, broj posetilaca raste iz godine u godinu, a pridružuju nam se i novi partneri, što pokazuje da radimo ispravnu stvar..

Tendencija je da manifestaciju činimo sve boljom i raznovrsnijom. Od ove godine manifestacija „Bekstvo u prirodu“ je deo kalendara gradskih kulturnih manifestacija. Vrednosti koje promovišemo prepoznale su mnoge organizacije i gradske strukture tako da imamo jako nesebičnu pomoć naših prijatelja iz opštine Pantelej, grada Niša, Apatinske pivare, Turističke organizacije grada, Vojne bolnice, JKP Medijana, nevladinih organizacija i institucija , medija …

Sa ciljem da pokažemo da se sa malo želje i dobre organizacije puno može postići, što je veoma jasna i potrebna poruka mladim ljudima u Srbiji kao organizatori pozivamo Vas da i ove godine budete deo Bekstva i da zajedno pokažemo da ekologija nije bauk.

„Bekstvo u prirodu 3.0 “ održaće se 9. juna na Kameničkom Visu sa početkom u 16h. Tokom dana i večeri posetioci će imati priliku da pokažu svoju kreativnost, demonstriraju svoje sposobnosti, uzivaju u različitim ritmovima. Imaće priliku da pobegnu u prirodu i budu deo nje.
Jer kultura nije bauk, mi smo bauk!

B.A.U.K. – nelogično logična celina
Spajanje nespojivih umetnika, drugačijih principa i različitih znanja u smislenu i dobro organizovanu celinu.
Kreiranje multimedijalnih manifestacija sa novim organizacionim standardima i jasnim društvenim porukama. Umetnost u obliku koji eksploatiše potencijale moderne tehnologije… muzika koju generišu iste.

B.A.U.K. u osnovnoj postavci, čini devetoro prijatelja/umetnika, koji stvaraju pre svega u oblasti muzike ali se u širem konceptu okreću i dodiruju sa drugim granama savremene umetnosti.

BEKSTVO U PRIRODU 3.0 – multimedijalna zabava
Promocija kulture i umetnosti. Elektronske, alternativne, afirmisane, neafirmisane, lokalne i regionalne. Fuzija različitih muzičkih pravaca. Objedinjavanje stvaralačkih potencijala. Otvaranje novih i urbanih lokacija. Bekstvo u prirodu.
16 sati muzičkog programa. Radionice, igraonice. Spajanje različitih interesa i mogućnosti. Priroda i društvo. Ekologija. Ekstremni sportovi, ekstremna zabava!

Dnevni program

BEKSTVO U BUDUĆNOST – Zavirite u svet najvećeg svetskog naučnika!
(Projekat katedre za računarsvo Elektronskog fakulteta iz Niša i muzeja Nikole Tesle)

Virtuelna šetnja kroz Teslinu laboratoriju na Long Ajlendu pružiće vam priliku da zavirite u svet najvećeg srpskog naučnika. Da izbliza vidite neke od čuvenih Teslinih patenata i doživite prošlost kroz prizmu budućnosti.
Ovo je prvi u svetu trodimenzionalni model Tesline laboratorije, izrađen prema originalnim fotografijama i nacrtima a sve zahvaljujući timu inžinjera sa Elektronskog fakulteta iz Niša predvođenih profesorom Vladanom Vučkovićem.
http://www.behance.net/Stojanovic

T.E.C. 3001 – Isprobajte prvu srpsku xbox igricu, sakupite što više baterija i osvojite nagrade.
(Promocija prve srpske xbox igrice razvijene u Nišu, Tesla Energy Collector)
T.E.C. 3001 (Tesla Energy Collector) je arkadna video igra za XBOX 360.
Kao robot zarobljen u virtualnoj stvarnosti, prelazeći različite prepreke, igrač sakuplja energiju kako bi prešao na sledeći nivo. Igra predstavlja remek delo u grafičkom pogledu a muzička podloga dodatno pospešuje atmosferu i igrljivost. Za realizaciju ovog projekta zadužen je Niški tim pod nazivom Phoenix Game Studio. Izazivamo prave igrače da probaju T.E.C. 3001!
http://www.phoenixgs.net/
PC verziju T.E.C. 3001 možete naći preko www.onlive.com servisa.

ZOX UNIVERSE- budite najbolji Zox alien!
(Jedna od prvih multiplejer igara za pc razvijenih u Nišu)
Oprobajte svoje gejmerske sposobnosi. Borite se u svemirskoj areni, eliminišite protivnike i postanite najjači Zox u univerzumu! Snaga, preciznost, odlučnost su karakteristike najboljeg Zoxa.
http://www.zoxuniverse.com/games.htm

PROJEKAT DRVO
umetnički projekat izrade drveta od reciklažnih materijala, zasnovan na dizajnu mladih artihekata i grafičkih dizajnera iz Niša.
Projekat drvo je umetnička radionica u okviru koje će, prema dizajnu mladih arhitekata i grafičkih dizajnera, na Kameničkom Visu biti „zasađeno“ drvo izrađeno od reciklažnih materijala.
Cilj ove radionice je ukazivanje na različite mogućnosti upotrebe reciklažnih materijala, podizanje svesti o očuvanju životne sredine, kreiranje drugačijeg umetničkog izraza koji šalje jasnu poruku o žnačaju žaštite životne sredine.

Večernji program

EDDIE RICHARDS / UK,
MKDSL / Bg
LALE / Bg
RAHMANEE / Bg
FILIP MOTOVUNSKI / Hrvatska
VJ WITNESS / Bg
+ Bauk djs ( SHAJNI D, CTRL, H!, KALSON, GROOYAH, MAX, MLV)

Legenda britanske elektronske scene na ovogodišnjem Bekstvu
Čovek čije se ime pojavljuje u svim knjigama i dokumentarnim filmovima o klubskoj kulturi. Legenda britanske elektronske scene, dj producent Eddie Richards nastupiće ove godine na Bekstvu.

Eddie Richards je kroz svoju muzičku karijeru na različitim nivoima doprineo razvoju elektronske muzičke scene. Kao selektor DJ nastupa prvih rejvova lansirao je najveća imena techno muzike danas kao što su Carll Coox, Richiie Hawtin i Terry Francis.
Eddie Richards obeležio je eru savremene elektronske muzike i kao tvorac jednog od najzastupljenijih muzičih pravaca danas. Otac tech-house muzike, Eddie Evil Richards sa nama 9. juna.

MKDSL – DJ, producent jedan od osnivača beogradske electro scene

Kao didžej već godinama intenzivno radi u svim beogradskim klubovima, ali se u isto vreme bavi i sopstvenom produkcijom. Smatra se jednim je od osnivača beogradske electro-scene.
U svojoj karijeri je radio ne samo sa najeminentnijim beogradskim, već i sa velikim svetskim imenima kao što su John Aquaviva, Miss Kittin & The Hacker, Mark EG, Martini Bros, Benny Benassi, Spiller, Bob Sinclar idr.
Publika ga poznaje po izuzetno zanimljivom stilu i izboru muzike koju pušta, a koju sam naziva „inteligentnom plesnom muzikom“.

LALE – Ćale beogradske underground scene

DJ, promoter, a odskora i producent Aleksandar Pavić a.k.a DJ Lale spada u onu grupu ljudi bez kojih se srpska elektronska scena nikako ne bi mogla zamisliti. Lale je osnivač prvog srpskog profesionalnog DJ udruženja HAPPY PEOPLE – United Youth of Belgrade, rezident legendarne Industrije, čovek koji iza sebe ima dve decenije profesionalnog bavljenja muzikom.
Sarađivao je sa velikim imenima Londonske scene poput Terry Francis-a, Gideon Jackson,Dave Mothersole… Prepoznatljiv tech-house zvuk sa primesama deep house-a ihikago funk-a, u kombinaciji sa Laletovom energijom i harizmom neće vas ostaviti ravnodušnim

Organizovan prevoz

I ove godine, potrudili smo se da u cilju bezbednosti i komfora posetilaca organizujemo prevoz do Kameničkog Visa. Organizovali smo dve vrste prevoza:

– Prevoz autobusom
– Prevoz brendiranim vozilima.

Organizovani prevoz startuje u 15 i 30. Chek point je stara lokacija, parking kod restorana Gusar.

PREVOZ AUTOBUSOM:
15:30; besplatan prevoz
16:30; besplatan prevoz (javite se što pre kako bi rezervisali svoje mesto u besplatnim terminima)
17:30; karta 100 din
18:30; karta 100 din
19:30; karta 100 din
20:30; karta 100 din

Informacije i rezervacije za bus prevoz: 063 743 93 58
BROJ MESTA OGRANIČEN!

*Rezervaciju možete izvršiti samo za prevoz autobusom. Rezervaciju morate potvrditi prijavljivanjem na parkingu, najkasnije deset minuta pre polaska.

PREVOZ BRENDIRANIM VOZILIMA:
Pored busa, na parkingu kod Gusara čekaće Vas i brendirana vozila (4 mesta) koja će po fiksnoj ceni od 500din saobraćati na relaciji Gusar(Tvrđava)-Kamenički Vis.
*Po dolasku na parking prijavite se redaru koji će vas uputiti na neko od vozila. Za ovaj tip prevoza ne važe rezervacije.

Ukoliko se ipak ne odlučite ni za jednu varijanu organizovanog prevoza, molimo Vas da se u cilju bezbednosti pridržavate instrukcija redara i Saobraćajne policije.

Kad pijem ne vozim!
Budite deo akcije, uskratite sebi kaznene poene, dođite sigurno na sigurno dobru zabavu. Jer odgovornost nije bauk!

Važne informacije
Manifestacije se održava 9. juna na Kameničkom Visu u periodu od 16 do 06h.
Prevoz organizovan.
Ulaz na manifestaciju je slobodan!

Zabranjeno je unošenje pića, opojnih sredstava i bilo kakvog oružja. Sve za šta se proceni da može da bude potencijalni rizik biće oduzeto na ulasku na manifestaciju.

Sanitet Vojne bolnice dežuraće na samoj lokaciji tokom trajanja manifestacije
Saobraćajna milicija, u saradnji sa organizatorima, biće zadužena za regulisanje saobraćaja i parkinga.

Nakon manifestacije, kao i prošle godine, organizatori će, zajedno sa učesnicima i svima koji ostanu do kraja, očistiti prostor manifestacije od nakupljenog đubreta. Pozivamo sve da sa nama ostanu do kraja i pokažu svoj odnos i odgovornost prema prirodi i posle dobre zabave.

NAGRADNE IGRE NA MANIFESTACIJI :
– Beck’s na festivalu „Bekstvo u prirodu“ Vrhunski provod uz promociju zaštite životne sredine
Na ovogodišnjem festivalu „Bekstvo u prirodu“ Beck’s je pripremio društveno odgovornu akciju „Reciklirajte i vi“ u cilju promovisanja i podizanja nivoa ekološke svesti i očuvanja životne sredine.
Za sakupljenih pet praznih Beck’s PVC čaša svi posetioci će biti u mogućnosti da izaberu svoju nagradu – Beck’s ECO ceger ili ranac sa idejom da se smanji upotreba plastičnih kesa.
U saradnji sa organizacijom B.A.U.K. Apatinska pivara je sa svojim brendom BECK’S već treću godine za redom partner u organizaciji zanimljivih i inovativnih događaja na teritoriji grada Niša, koji imaju za cilj da podignu ekološku svest mladih.

– PRO EKO organizacija, organizuje veliko finale svoje akcije OTPISI OTPAD-UPISI NAGRADU sakupljanja elektronskog otpada i nagrade najboljima biće podeljene na manifestaciji Bekstvo u prirodu u 16h

– Najboljim igračima igrica, koje su deo pratećeg programa, KUPINA je obezbedila besplatne kupina kartice.

ZANIMLJIVOSTI
Kao i svake godine ljubitelji dobre muzike moći će da prate sva dešavanja sa manifestacije svih 16 sati zahvaljujući Ninetu kao partneru BAUKA i to preko sajta www.Urbanbug.com

Obezbeđen je i HOT SPOT tako da će svima koji pobegnu u prirodu biti dostupan i besplatna internet konekcija.

Pročitajte i...