Kulturna dešavanja

Bekstvo u prirodu 2014

bekstvo-u-priroduU četvrtak, 5. Jula, na Svetski dan zaštite životne sredine organizacija Bauk je obeležila pet godina Festivala „Bekstvo u prirodu“.

Time je i zvanično počeo BAUK MESEC u okviru koga će se, svakog vikenda, u perodu od 5. juna do 5. jula, na različitim lokacijama u gradu, odvijati besplatni edukativni programi i radionice za mlade. Finale ovogodišnjeg Bekstva odžaće se 5. jula na Kameničkom visu gde će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći program.

Trideset sati muzičkog programa, dve festivalske bine, stand up popodne, REcan radionica, BAUK bumerang, Upcycled-aukcija i jos mnogo toga očekuje vas na ovogodišnjem Bekstvu u prirodu.

Prvo Bekstvo održano je 5. juna 2010. Zahvaljujući zanimljivom konceptu i konstantnom unapređenju u tehničkom i organizacionom smislu Bekstvo je danas multimedijalni festival koji privlači pažnju javnosti u Srbiji i regionu.

Tokom prethodne 4 godine Festival je posetilo više od 20.000 ljudi, a uz podršku više od 150 izvođača i preko 30 partnera Bekstvo je izraslo u ono što danas predstavlja – najveći festival za mlade u Nišu.

Tokom proteklih 5 godina kroz promociju kulture i zabave na drugačiji, alternativniji način, spajanjem nekih naizgled i nespojivih koncepata namenjenih mladima, ekologije i zabave, sportskih, muzičkih i umetničkih manifestacija sa naglaskom na promociji niskih umetnika, uspeli smo da objedinimo javni, civilni i privatni sektor i da od Bekstva napravimo veliki festival za mlade. Drago nam je da se svake godine oko koncepta Bekstva u prirodu okuplja sve veći broj ljudi koji žele da budu deo naše priče, zato se i trudimo da stalno nadograđujemo festival, otvaramo nove prostore i pružimo Nišlijama i gostima iz regiona odličnu zabavu sa smislom. Trudimo se da festival ostane besplatno – kaže Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK.

Generalni pokrovitelji Festivala su Grad Niš i Opština Pantelej.

Pročitajte i...