Insajder

Insajder | Gore oči i na hladno

eyesburn-insNakon 6 godina koncertnog posta Niš je konačno ponovo imao priliku da ugosti jedan od najboljih srpskih sastava u proteklih ohoho godina. Nišlije kao pravi kafanski ljudi ne vole da poste pa im je ovaj koncert lego ko pečenje.

Može se slobodno reći da Eyesburn proživljavaju svoju drugu mladost. Od nedavnog ponovnog okupljanja bend se dao na sviranje svuda po zemlji kao i na komponovanje novih pesama. Možda je upravo ta maratonska koncertna aktivnost uticala da ih dobar broj naših sugrađana „uhvati“ na nekom od mogobrojnih festivala gde su nastupali što bi donekle opravdalo manji broj publike od očekivane. Nije da nije bilo ljudi, ali znajući koliku fan bazu ima ovaj bend ipak se mora konstatovati nešto oskudnija posećenost.Bendu to apsolutno nije predstavljalo nikakav problem i krenuli su žestoko od samog početka. Žestoko je krenula i publika. Savršena simbioza za ladnu noć pored Nišave. Ništa vunene čarape i dugačke gaće, samo Eyesburn!

Predvođeni dobro raspoloženim Kojotom prašili su skoro dva sata. Atmosfera nije padala samo je imala poneki pit-stop uz laganije rege note da prisutni danu dušom. Bend je usviran dozlaboga dobro i odlično se snalazi i u rege i u hc delu. Novi bubnjar se fino uklopio. Kojot kao da je ponovo otkrio svoj glas tako da je neretko kombinovao pevanje sa zajebanim skrimovima što je samo dodavalo pesmama na težini.Publika je očekivano najbolje reagovala na starije stvari mahom iz „Fool Control“ i „Solid“ ere ali su fino prošle i novije stvari poput „My Friend“ i pesme „Sudden Fall“ za koju je urađen i spot.

Suma sumarum zaista odličan način da se zatvori koncertna sezona na otvorenom. A jeste zaladnelo majku mu. No uz odličan koncert Eyesburna smo svi bar na par sati zaboravili na to. Nadamo se da ih ta koncertna energija i želja za svirkom neće napustiti i da do sledećeg koncerta nećemo čekati 6 godina. Mnogo je…

Piše: Aleksandar Nikolić Coa
Foto: BalkanRock

Pročitajte i...