Magazin

Tražite stan? Gazdarica.rs

gazdaricaUpisali ste fakultet u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu ? Tražite stan i želite da izbegnete plaćanje provizija često nepouzdanim agencijama za izdavanje stanova? Savet je da pretragu započnete na sajtu www.gazdarica.rs.

U cilju da pomogne studentima da što lakše pronađu stan koji im odgovara, grupa mladih programera pokrenula je Gazdaricu, omogućavajući na taj način vlasnicima stanova da svakodnevno objavljuju nove ponude i to potpuno besplatno. Nakon istraživanja koje su sproveli, shvatili su da nema ničeg sličnog u ponudi u Srbiji..

Kako bi izbegli agencijske oglase, napravili su opciju da posetioci sami obeleže oglas za koji sumnjaju da je agencijski, koji nakon toga biva blokiran. Takođe postoji opcija za prijavljivanje već izdatih stanova. Na taj način student koji traže stan imaju jasan pregled važećih oglasa na jednom mestu, a vlasnici imaju jednostavan kanal za promociju svojih stanova

„Na našem sajtu se mogu naći stanovi za iznajmljivanje u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a planiramo da uskoro uvedemo još neke gradove (npr. Kragujevac). Kriterijumi za pretradu su gradovi, odnosno delovi grada, cene stanova, kvadratura i vrsta grejanja. Svaki oglasivač ima mogućnoct da postavi fotogrfije svog stana jer to maksimalno olakšava studentima da odaberu odgovarajući stan. Oglasi na portalu se ažuriraju svakodnevno.“ kaže Nikola Petković, jedan od idejnih tvoraca Gazdarice.

Kako tvorci Gazdarice još kažu, uskoro će se biti moguć i uvid u statistike kretanja prosečnih cena stanova po strukturi i lokaciji. Dodavanjem „countera“ za pageview svih oglasa vlasnici stanova će znati koliko puta je njihov oglas pregledan i favorizovan, i na taj način steći bolju sliku o tome koliko stan vredi i koliko je pozeljan za druge posetioce.

„Planovi su da obogatimo mape i pretragu za objekte od interesa (POI) kako bi posetioci (studenti) znali da li se i koji stan nalazi u blizini njihovog „voljenog“ fakulteta, pošte, mesta za izlazak. Takođe je u planu da razvijemo i jednostavnu android aplikaciju koja bi omogućila da se pretraze stanovi u neposrednoj blizini mesta ne kome se korisnik nalazi“, dodaje Petković

Predavanja počinju uskoro. Ukoliko još niste pronašli i iznajmili stan, pravac Gazdarica.rs.

Pročitajte i...