NišCafe, Sportske vesti

Evropska nedelja sporta u Nišu

Pridružite nam se na sportskom događaju na centralnom gradskom trgu – Trgu kralja Milana u četvrtak, 30. septembra u periodu od 12 do 14.30 časova, da zajedno obeležimo Evropsku nedelju sporta.

Pripremili smo košarkaški teren na kome će biti organizovano nekoliko košarkaških igara za posetioce i prolaznike: šutiranje trojki, slobodna bacanja, šut sa celog terena, a kao specijalna igra organizovaće se „Put oko Evrope“.
Imaćemo posebno zadovoljstvo da pogledamo revijalni meč košarkaša u kolicima KKK “Nais” u 3×3 basketu.

Svi zainteresovani sugrađani i sugrađanke tokom manifestacije moći će da učestvuju u igri iz invalidskih kolica, te osvoje neku od pripremljenih nagrada.

Pozivamo vas da budete deo Evropske nedelje sporta u Nišu u „igračkom“ ili navijačkom delu, te da zajedno ukažemo na važnost sporta, a naročito razvoj parasporta u našem gradu.

Događaj organizuju EU info kutak Niš i Кlub košarke u kolicima „Nais“ u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Istovremeno ovo će biti i završnica kampanje „Parainspirisani“ koji je Delegacija EU u Srbiji sprovela u prethodnom periodu pružajući značajnu podršku Paraolimpijskom timu Srbije i nastupu naših paraolimpijaca u Tokiju.

Pročitajte i...