Niške vesti

Priznanja učenicima

uceniciU susret Novogodišnjim i Božićnim praznicima, predsednik opštine Palilula, prof.dr Igor Novaković i predsednik Skupštine Milan Đurđević, uručili su najboljim učenicima osnovnih škola, koje rade na teritoriji Gradske opštine Palilula, prigodni poklon – mobilni telefon i knjigu, sa namerom da se javnosti ukaže na činjenicu da trud i dobri rezultati ne prolaze nezapaženo.

Na poziv opštine i predlog direktora osnovnih škola sačinjen je spisak od devet najboljih učenika koji pohađaju nastavu u obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Palilula. Akcija je realizovana u saradnji sa „Telekomom“.

Ovaj gest predstavlja simboličnu nagradu za sav trud koji su mladi ljudi uložili i time postali izuzetno značajni članovi naše zajednice – rekao je predsednik opštine Palilula prof.dr Igor Novaković i dodao „u Strategiji razvoja opštine Palilula posebna pažnja je posvećena deci.

U skladu sa tim želimo da istaknemo najbolje, da postanu primer svima. Oni garantuju svetlu budućnost društva a na gradu i državi je da njihov potencijal iskoriste na najbolji način i na obostranu dobrobit-naglasio je predsednik. Među najboljima bila je i Marina Milenković, učenica osmog razreda osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Ova vredna učenica je učesnica brojnih takmičenja Ministarstva prosvete, učestvovala je i na državnom takmičenju iz matematike, koordinira gotovo sve manifestacije u školi i obavlja dužnost predsednice Učeničkog parlamenta. „Drago mi je što sam u ovakvom društvu. I u srednjoj školi nastaviću vredno da učim. Planiram da upišem Medicinsku školu. O smeru ću još malo da razmislim – rekla je prisutnim novinarima Milenkovićeva.

tekst i foto:D.Vidojković

Pročitajte i...