Niške vesti

Početak radova na sanaciji zelene pijace

pijaca-palilulaNosioc projekta je JKP TRŽNICA Niš a partneri na projektu su GRAD NIŠ i GRADSKA OPŠTINA PALILULA. Vrednost celog projekta iznosi 10.323.270,16 dinara. JKP Tržnica i Gradska opština Palilula konkurisali su kod Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine-Grad Niš, sa projektom „Sanacija zelene pijace Palilula u Nišu“, koji je odobren na sednici gradskog Veća.

Grad Niš kao partner u projektu obezbeđuje sredstva u ukupnom iznosu od 7.057.181,16 dinara. Gradska opština Palilula obezbedila je sredstva za izradu glavnog projekta a JKP Tržnica, kao nosioc projekta, obezbeđuje sredstva u iznosu od 2.791.089,00 dinara. Očekuje se da radovi budu realizovani u roku od 50 dana, od dana izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Pijaca na Paliluli će biti otvorenog tipa, dobiće novu ogradu, krov, moderne tezge i mokri čvor. Značajno je i to što će biti napravljen poseban deo za prodavce mlečnih proizvoda a po završetku radnog vremena pijaca će biti zatvorana spuštanjem roletni oko nje. Moderna pijaca podrazumeva i nesmetan pristup do nje, te će biti izmenjen i režim saobraćaja u okolnim ulicama. Postojeći saobraćajni prsten i parking prostor oko pijace biće uređeni u skladu sa zahtevom projekta.

Pročitajte i...