Niške vesti

Budi ok! Pravilno odloži EE otpad

E-reciklažaKontejneri za električni i elektronski otpad (EE otpad) postavljeni su u 10 niških osnovnih škola u kojima se u toku ovog meseca ogranizuje akcija sakupljanja ovog opasnog otpada. Akcija ogranizovanog sakupljanja EE otpada zapravo je projekat niškog Udruženja građana “Plant“ pod nazivom “Budi ok! Pravilno odloži EE otpad“, koji za cilj ima promociju značaja reciklaže ovog otpada.

U prvoj fazi ovog projekta najviše EE otpada sakupila je Osnovna škola „Dušan Radović“, pa će najuspešnijim učenicima koji su učestvovali u ovoj akciji danas biti dodeljene nagrade. Naime, firma za reciklažu EE otpada, E-reciklaža Niš, dodeljuje nagrade učenicima koju su najuspešniji u sakupljanju ovog otpada. Prva nagrade je MP4 plejer, druga DVD plejer a treća fleš memorija.

Projektom „Budi ok! Pravilno odloži EE otpad“ predviđeno je da svaki učenik dobije edukativni materijal sa osnovnim informacijamao EE otpadu, dok će se i nastavno osoblje detaljno upoznati sa ovom tematikom kako bi đacima preneli sve činjenice o štetnosti EE otpada. Projekat je podržan od strane Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i firme za reciklažu EE otpada Jugoimpeks doo-Ereciklaža iz Niša.

Pročitajte i...