Niške vesti

Trag za sutra

tragUčenički parlament Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša, u saradnji sa Ugostiteljsko-turističkom školom, organizuje akciju prikupljanja elektronskog otpada od 10.09. do 14.09.2012., u prostorijama škole.

Tokom akcije, naši sugrađani će moći da svoj elektronski otpad odlože u kontejnere koji će biti postavljeni u prostoru škole.
U petak 14.09.2012. sa početkom u 15. časova biće održana prezentacija celokupnog projekta, i tom prilikom će svi koji tog dana u periodu od 15 do 16 časova moći da probaju specijalite koje će spremati učenici i nastavnici škole.

Akcija se realizuje u okviru projekta „Trag za sutra“, a koju finansira Ministarstvo omladine i sporta preko ProAktiva resurs centra iz Niša i njihovog projekta „Mladi su zakon“, kao i Ugostiteljsko-turistička škola iz Niša.

Cilj projekta je da se podigne svest kod učenika škole, a i ostalih sugrađana, o značaju reciklaže ove vrste otpada. Elektronski otpad može biti izuzetno opasan po čoveka i njegovu okolinu, ali moguće je i do 90% ga iskoristiti kao sirovinu u proizvodnji.

Partneri koji su podržali realizaciji ove ideje su „Ugostiteljsko-turistička škola Niš“, „E Reciklaža„, reciklaža elektronskog otpada JUGO-IMPEKS E.E.R. d.o.o. i Odred izviđača „Josif Pančić“ Niš.

Pročitajte i...