Niške vesti

Eko-Logično

AIESECStudentska organizacija AIESEC u Nišu organizuje projekat Eko-Logično u periodu od 19.09. do 17.10. 2011. godine. Projekat je kreiran sa ciljem edukovanja mladih o problemima vezanim za ekologiju i održivi razvoj. Držanjem radionica na temu očuvanja životne sredine i održivog razvoja, projekat ima za cilj širenje poruke o značaju ovog problema. Pored navedenog, još jedan jako bitan cilj je da deca koja budu prošla ove radionice primenjuju principe održivosti i budu agenti promena. Projekat će uključiti 150 osnovaca 8. razreda iz 12 osnovnih škola, koji će proći edukativni i rekreativni program tokom trajanja projekta.

U okviru projekta održaće se po dve radionice u svakoj osnovnoj školi, a njih će pratiti tri javna događaja:

• Slikanje platnenih torbi
• Sađenje drveća i
• Sakupljanje e-otpada

U ulozi predavača naći će se četiri internacionalna volontera koja će doprineti stvaranju globalne slike o veličini i važnosti ovog problema i istovremeno omogućiti deci multikulturološko iskustvo i priliku da saznaju primere dobre prakse zemalja iz kojih ovi volonteri dolaze.

Najproaktivniji učesnici odnosno deca koja naslikaju najmaštovitije torbe i sakupe najviše e-otpada biće nagrađena.

Misli zeleno!

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Prisustvom na više od 2100 univerziteta u preko 110 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

Pročitajte i...