Promocije, sajmovi, festivali

Očistimo Srbiju, očistimo Niš

EreciklažaKompanija za reciklažu električnog i elektronskog otpada E-Reciklaža I NVO Zeleni Ključ pozivaju sve građane Niša da u subotu, 4. juna, donesu električni i elektronski otpad do naših kontejnera, koji će se nalaziiti u svim opštinama na teritoriji grada Niša. Na ovaj način građani se mogu osloboditi otpada opasnog po zdravlje i okolinu, a istovremeno doprineti čistijoj Srbiji.

„Očistimo Srbiju“ je akcija koja se realizuje na nivou cele Srbije. Cilj akcije je da svaki građanin Srbije da doprinos da bismo zajedno postigli mnogo. Zeleni Ključ i E-Reciklaža, u saradnji sa gradskim opštinama, studentskim i nevladinim organizacijema, javno-komunalnim preduzećima, i zainteresovim kompanijama iz Niškog regiona, uključiće se u veliko spremanje Srbije. Da bismo što više postigli, potrebno je da se u akciju uključi što više građana.

E-Reciklaža će u okviru akcije „Očistimo Srbiju“ sakupljati električni i elektronski otpad. Elektronski otpad je opasan, izuzetno štetan po zdravlje i okolinu, pa učešće u akciji ima za cilj da građanima Niša pruži priliku da i na ovaj način sačuvaju zdravlje, okolinu i ograničene resursime naše planete. Uz čišćenje Srbije od plastike, papira, gume i ostalog otpada, građani će imati priliku da je očiste i od EE otpada i vrate prirodi ono što od nje svakodnevno uzimaju. Za predati otpad građani će dobijati kupone koji im mogu doneti I skromne nagrade – USB, majce, karte za bazen.

Ukoliko imate električni ili elektronski otpad (svi proizvodi koji su za svoje pravilno delovanje zavisni o električnoj energiji ili elektromagnetskim poljima, kao i oprema za proizvodnju, prenos i merenje struje ili jačine elektromagnetnog polja, ili, narodski rečeno, svi uređaji koji rade na struju) i želite da ga se oslobodite, naše kontejnere možete naći 4.juna baš u Vašoj opštini. Tačne lokacije naših kontejnera po opštinama su sledeće:

Opština Palilula – ul. Branka Radičevića – ispred zgrade opštine; Donje Međurovo
Opština Pantelej – ul. Knjaževačka – kod pijace.
Opština Medijana – dvorište OŠ Sveti Sava; Lutkarsko pozorište; Obrenovićeva ulica
Opština Crveni Krst – Ul. Бул. 12. Фебруар – ispred zgrade opštine.

Ukoliko Vam je otpad kabast i nemate mogućnosti da ga sami dostavite do kontejnera, možete doći do najbližeg kontejnera u Vašem komšiluku, i dogovoriti se sa nama o prevozu otpada.

Pravo je vreme da postanemo svesni naše okoline, prirodnih resursa naše planete, kao i naše odgovornosti i uloge u održivom razvoju, najpre naše zemlje, a zatim i čitave planete. Iskoristite priliku, budite odgovorni. Čekamo Vas u Vašem komšiluku jer veliko spremanje Srbije kreće od vaše I naše kuće i komšiluka

Pročitajte i...