Magazin, Ovo niste znali

Šoping u Solunu sve popularniji među Nišlijama

Garderoba

Šoping u Solunu je postao velika atrakcija među srpskim stanovništvom zbog vrtoglavno niskih cena, i kvalitetne garderobe koja se može naći u poznatim radnjama u Solunu.
Popusti za novogodišnje praznike su veliki trend, pa ne čudi što je aranžman Nova godina 2018 Solun popularan među kupoholičarima.

Najpopularniji postaje među Nišlijama, koij su geografski bliži Solunu nego sever Srbije, te se oni sve češće odlučuju da posete ovaj grad niskih cena i raja za kupoholičare.
Osim toga, Solun može biti i stanica na putu ka grčkom moru i čuvenom Halkidikiju.

Kako biste bez problema pronašli najpopularnije prodavnice zbog kojih ste došli u jednodevnu posetu Solunu, mi ćemo vam dati nekoliko saveta i smernica, koje će vam služiti kao informator i podsetnik, kako ne biste gubili vreme.

Postoje tri mesta koja su glavna meta naših turista:

  • Tržni centar Cosmos (plus Ikea, Jumbo, Intersport…)
  • Tsimski ulica
  • Fabrika kože

#1 Sve možete naći u tržnom centru Cosmos

Posebna pogodnost tržnog centra Cosmos je što se u blizini njega nalaze velike radnje poput Ikee i Jumbo-a, što znači da možete naći apsolutno sve što vam treba na jednom mestu.
Cosmos se nalazi u istočnom delu Soluna, na putu za aerodrom i Halkidiki. U prizemlju i na prvom spratu nalazi se ogroman broj radnji sa poznatim brendovima, a na vrhu se nalazi veliki izbor hrane, a posebno veliki izbor grčkog specijaliteta – girosa.

Ono što definitivno morate da očekujete su velike gužve u Cosmosu, ukoliko idete u špicu sezone kada su najveće rasprodaje. Ali, s obzirom na to da su cene veoma niske, i da stvari možete naći i po 70% nižoj ceni nego u Srbiji, isplati se da istrpite gužvu na nekoliko sati.

Savetujemo vam da u tržni centar idete svim danima, osim nedeljom, jer postoji samo nekoliko radnih nedelja u toku godine. Parking je za celodnevnu posetu 1,5 evro, što je veoma povoljno.

Ovo je pravo mesto za vas ukoliko vas zamara da šetate ulicama grada u potrazi za odećom. Takođe, ukoliko nemate previše vremena, takođe, možete svratiti ovde, uštedeti sebe vreme i novac.

Jumbo

Kada napustite parking Cosmosa možete videti putokaz koji vas vodi do Jumbo-a.

Jumbo je najbolje mesto za vaše najmlađe jer je to pravo carstvo igračaka, u kojem će deca uživati, a vi ćete moći da im kupite veliki broj omiljenih igračaka jer su cene izrazito niske!
Osim igračaka ovde možete naći dečju garderobu, a što je još važnije, pribor za školu. Kupovina pribora za školu svake godine je noćna mora jer su u Srbiji cene prilično visoke, zato iskoristite ovo putovanje u Solun i kupite deci sve što im je potrebno.

Ikea

Jedan parking dalje od Jumba nalazi se i Ikea. Rekli smo vam da je ovo kompleks u kom imate apsolutno sve.

Jedino upozorenje koje imamo da vam uputimo je da vodite računa o kupovini, jer lako mogu da vam popuste kočnice, pošto ovde ima sve što vam treba i sve što vam ne treba, ali i sve ono što niste znali da postoji, ali sada kada ste saznali morate da ga imate.

Kažemo da pazite o količini koju kupujete jer su cene nenormalno niske, čak i do 80% niže nego u Srbiji!

#2 Tsimski ulica

Tsimski je jedna od dve najpopularnije ulice među kupoholičarima u Solunu. Druga je Egnatio u kojoj se nalazi fabrika kože.

Tsimski ulica se nalazi paralelno sa Egnatio ulicom, i u njoj možete naći ogroman broj butika i radnji, kako lokalnih brendova, tako i onih svetskih.

Ovde je malo bolji izbor nego u tržnom centru, samo vam je potrebno malo više vremena, i strpljenja kako biste našli veoma kvalitetnu stvar po izrazito niskoj ceni.
Neki opšte poznati brendovi koji se nalaze u ovoj ulici su H&M, Zara, Mark & Spencer, Sephora, Rolex, Chopard, Tommy Hilfiger itd.

Popusti na koje možete naići u sezoni niskih cena su stvarno veoma veliki, kreću se od 40-80%. Dakle, u H&M-u možete naći pantalone koje će koštati 5 eura!

#3 Fabrika kože – Dermatina

Fabrika kože se nalazi u malopre pomenutoj ulici Egnatio. U ovoj ulici postoji mnoštvo radnji koje su veoma jeftine, ali i kvalitet te garderobe je malo lošiji nego u radnjama sa opšte poznatim brendovima.

Fabrika kože izgleda kao magacin koji je prepun komada od kože, a ono što ovde morate da uključite je dobro poznato cenkanje.

Cene već jesu niske, i možete naći veoma povoljne kožne jakne, ali ukoliko ste vešti sa rečima, slatkorečivi, šarmantni i duhoviti ovu nisku cenu možete spustiti još više. Na vama je da proverite vaše harizmatske veštine, i ostvarite popuste umećem a ne greb-greb karticama.

Pravac Solun!

Nova Godina je pravo vreme da odvojite vreme za sebe, i počastite se lepim putovanjem i novogodišnjim pečatom u pasošu.

Zimska rasprodaja se bliži, tako da vam savetujemo da što pre isplanirate svoje putovanje, obnovite svoj garderober po najpovoljnim cenama i uživate u novogodišnjoj čaroliji!

Srećan put!

Pročitajte i...