Niške vesti

Regina predgrupa Bijelom dugmetu

Sarajevski pop bend „Regina“ nastupiće pre „Bijelog dugmeta“ u novogodišnjoj noći na Trgu kralja Milana, saznaju nezvanično Niške Vesti.

Ovaj bend, koji se proslavio pesmom „Ljubav nije za nas“, je često i u prošlosti bio predgrupa Bijelom dugmetu.

Regina je formirana 1990. godine u Sarajevu, činili su je Aleksandar Čović, Denis Čabrić i Bojan Milićević i Davor Ebner.

Iste godine izdaju svoj prvi album pod nazivom „Regina“. Autor tekstova bio je Aleksandar Čović, a tekstovi su mu inspirirani irskim sastavom. S prvog albuma poznati su hitovi „Spavaj“, „Ne pitaj me“ i „Kao nekada ona“, a ubrzo su postali nova muzička nada Jugoslavije.

1992. izdali su novi album, Ljubav nije za nas, ali ubrzo je sastav prekinuo s radom zbog početka rata. Između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja s radom sastava u Beogradu i izdaje albume Regina, Oteto od zaborava, Godine lete, Ja nisam kao drugi, Kad zatvorim oči i Devedesete.

Od 2000- do 2006. sastav ne deluje, ali 2006. Čović obnavlja saradnju s pevačem Davorom Ebnerom i tako je grupa ponovo formirana. Uskoro izdaju album Sve mogu ja.

Regina je svojom pesmom Bistra vodapredstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. u Moskvi. U finalu su nakon sabiranja glasova zauzeli 9. mesto sa 106 bodova.

2009. izdaju svoj 10. studijski album po imenu Vrijeme je. Na albumu se, uz eurovizijsku, englesku i ruski verziju hita Bistra voda, nalazi još 10 novih pesama.

2011 god. izdaju svoj 11. studijski album po imenu “ Kad poludimo“.

Posebno se izdvajaju pesme “ Kad poludimo“ za koju je snimljen spot sa poznatom beogradskom glumicom Ninom Jankovic, kao i “ Ptico mala“ u duetu sa Mladenom Vojičićem Tifom, i “ Na Balkanu“.

Pročitajte i...