Niške vesti

Saša Pešić iz Niša spasio 450 pasa

Lutalice

Ukoliko volite životinje i živite u Srbiji ne postoji šansa da ne znate ko je Saša Pešić. Ukoliko pak ima onih kojima su priče o ovom heroju iz Niša promakle, podsetićemo da je Saša vlasnik prihvatilišta u kome živi 450 spasenih, a nekada napuštenih pasa.

Ovih dana o Saši i njegovih 450 prijatelja ponovo bruje svetski mediji a povod za to je video koji je snimljen u azilu i na kome se može videti svakodnevni život pasa koje je Saša spasio.

Od 450 pasa, koliko ih živi u azilu, mnogi su po dolasku u azil bili bolesni, zlostavljani, uplašeni, gladni i iznemogli. Zahvaljujući Saši i njegovom azilu, životinje su sada izlečene, vakcinisane, čipovane, uhranjene i na sigurnom.

-Ovo neverovato utočište je dom 450 pasa. Ovo nije običan prihvatni centar za pse. Nije samo broj od 450 pasa fascinantan, već i način na koji ovi psi žive.

Umesto da se smeštaju u kaveze psi se po ceo dan igraju jer su sve vreme pušteni. Ovde psi iskuse radost, dobru hranu i ljudsku ljubaznost, često po prvi put.

Troškovi brige samo o jednom psu na ovom mestu mesečno iznose 15 dolara, a volonteri koji pomažu Saši za sada imaju sponzore za samo 88 pasa.

-Ne možemo da smanjimo njihove obroke, niti možemo da biramo koji će pas jesti a koji će ostati gladan… Dolazi zima pa moramo da napravimo zalihe hrane. Molimo vas da nam pomognete! Ovo je samo jedna dobrotvorna akcija koja vam neće doneti ništa drugo osim sreće.

Preuzeto sa www.vestinet.rs

Pročitajte i...