Niške vesti

„Riblja čorba“ za napuštene pse u Nišu

Riblja Čorba

Humanitarni koncert za napuštene pse i izgradnju azila u Nišu, održaće se vrlo uskoro a inicijator je Bora Đorđević, poznatiji kao „Bora čorba“.

Naime, kako prenose NiškeVesti, već se traži datum kada će i gde biti odrganizovan Humanitarni koncert za napuštene pse. Od prodaje ulaznica će se prikupiti početna sredstva za početak izgradnje azila u Nišu.

– Razgovarao sam sa menadžerom i organizovaćemo koncert, ne samo “Riblje čorbe”, već i još nekoliko bendova. Deo prihoda biće namenjen azilu, rekao je Đorđević i dodao da je već osmišljena parola za koncert: “ Dosta je bilo laganja, azil bez odlaganja”.

Statistika JKP “Mediana ”govori da je 2014. godine uhvaćeno 955, sterilisano 714 pasa, 2015. godine uhvaćemo je 622, sterilisano 414 pasa, ukupno je zbirno preko 5000 pasa za nekoliko godina unazad, koliko je uhvaćeno.

Sterilisano je oko 4200 pasa, kažu u ovom javnom preduzeću. Od 2011. do 2015. godine udomljeno je ukupno 850 pasa. Iako ova statistika govori da se na ovom problemu radi slika na ulici govori drugačije.

Inače ovo nije prvi put da poznati roker pomaže napuštenim psima. Da podsetimo, prošle godine Bora Đorđević je novčano pomoći sterilizaciju i kastraciju 50 uličnih pasa sa područja Banjaluke.

Pročitajte i...