Magazin

Red Bull Collective Art

red-bullUmetnici u 85 zemalja uskoro kreću da rade na nečemu što bi moglo ostati zabeleženo kao „najveće umetničko delo“ u istoriji. Pitate se koji će to atelje biti dovoljno prostran da u njega stanu svi umetnici današnjice i gde se krije platno tako veliko na kojem će svi oni imati priliku da ostave svoj trag?

Kreativci će po prvi put koristiti tehniku „Exquisite Cadaver “ online. To je zapravo tehnika koju su nadrealisti koristili za stvaranje kolaža od reči ili slika. U ovoj igri učesnik ispisuje ili iscrtava tekst/sliku koje je zamislio, presavija papir kako bi sakrio veći deo svog „rada“ i prosleđuje sledećem učesniku koji nastavlja kompoziciju.

Jedino pravilo ove tehnike je da se vaš rad zasniva na radu prethodnika, da se na pomalo bizaran način nastavi priča koju je neko pre vas započeo. Red Bull Collective Art ima za cilj da ujedini najkreativnije pojedince u stvaranju beskajnog umetničkog dela koje će potom biti izloženo u galerijama širom sveta.

Svi koji su zainteresovani imaju priliku da se prijave i izaberu svoj termin za stvaranje uz pomoć Adobe Creative Cloud-a.

Posetite www.redbullcollectiveart.com za više informacija o ovom genijalnom pojektu.

Pročitajte i...