Promocije, sajmovi, festivali

Promocija drugog izdanja knjige “Leva strana druma“

leva-strana-drumaU subotu, 5. marta, sa početkom u 19h, u Paviljonu u Tvrđavi desiće se promocija drugog, dopunjenog izdanja knjige „Leva strana druma“ Dejana Stojiljkovića u izdanju Medivesta iz Niša. U pitanju je konceptualna zbirka priča koja je izašla 2007. godine u izdanju SKC-a iz Niša, sastavljena je od jedne novele i pet pripovedaka, specijalno za drugo izdanje zbirci je pridodata priča „Durlanski masakr kratežom“ kao i pogovor Ace Celtica, frontmena grupe Orthodox Celts.

Priče u zbirki prate događaje na razmeđi dva milenijuma u Nišu, kroz njih defiluju poznati i manje poznati gradski likovi, sve je obojeno prepoznatljivim južnjačkim koloritom i pisano u slengu tipičnom za Niš i njegova predgrađa i krajeve: Pantelej, Durlan, Bulevar, Centar, Trošarina, Stambol, Crveni Pevac, Bubanj, Ledena stena… Tako da se može reći da se radi o svojevrsnim niškim road pričama u kojima sama fabula i humor najviše podsećaju na kultnu britansku seriju „Mućke“.

Na promociji govore:
– Vladimir Kecmanović (književnik iz Beograda)
– Aca Celtic (pisac pogovora, rock muzičar, frontmen benda Orthodox Celts)
Dejan Stojiljković (autor)

Specijalni gosti:
Marconiero, I-Bee i Joker (hip-hop muzičari)
izvešće pesme „Visoko“, „Milan i Marijan“ i „Heroji ulice“ (pesma napisana od strane Marconiera specijalno za zbirku a inspirisana istoimenom pričom)

Na promociji će drugo izdanje knjige biti prodavano po izuzetno povoljnoj ceni od 350 din. Pošto se radi o limitiranom izdanju, ono neće biti distribuirano van Niša i preostali primerci moći će da se kupe na štandu izdavača Medivest na Svetosavskom sajmu (galerija Srbija) u periodu 5-12. mart. Nakon sajma će knjiga biti prodavana u nekim niškim knjižarama i šopovima kao i preko sajta NišCafe.

Svaki primerak knjige je potpisan od strane autora.

Recenzija zbirke na sajtu PopBoks
http://www.popboks.com/tekst.php?ID=5983

Članak na Wikipediji
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Leva_strana_druma

Marconiero – „Heroji ulice“
http://www.youtube.com/watch?v=UKHq_oWAvJM

Pročitajte i...