NišCafe

PREMIJERNO: Spot za duet Najde i Ace Celtica

Numera „Oslobodi me“ koji su zajednički snimili Najda (ex Smak) i njegov bend Deliverance sa Acom Celticom, frontmenom Orthodox Celts, kao gostujućim vokalom, dobila je svoj video spot.

Video je rađen u produkciji „Multimedia Design Studio“ iz Niša, u režiji Miroslava Mitića, a sniman je na autentičnim lokacijama niške tvrđave. U spotu su svoj doprinos dali i članovi viteškog udruženja „Zmajeva griva“ iz Niša, kao i nekoliko članova viteških udruženja iz nekoliko evropskih zemalja.

Sama pesma je obrada klasika britanske grupe The Mission „Deliverance“, a pored duetske verzije snimljena je i verzija na engleskom jeziku koju peva Aca Celtic i verzija na srpskom koju peva Najda. Srpsku verziju teksta napisao je, po motivima originala, književnik Dejan Stojiljković.

Sve tri verzije našle su se na limitiranom izdanju CD singla (samo 500 primeraka) koji je deljen besplatno uz strip „Duge noći i crne zastave“ u izdanju „System Comics“.

Pesmu besplatno možete skinuti sa zvaničnog sajta grupe, na ovom linku.

Pesma je imala premijeru na Vidovdan, 28. juna, a spot izlazi na Đurđic 16. novembra u sklopu obeležavanja godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu i u čast svetog Đorđa koji je bio svetac izuzetno poštovan od strane srpskih, grčkih, britanskih i ostalih vojnika koji su zajednički učestvovali u proboju Solunskog fronta i izvojevali pobedu nad Centralnim silama. Između ostalog, sveti Đorđe je bio poznat i kao „Pobedonosac“.

Na sajtu benda će uskoro biti dostupan i kompletan singl sa sve tri verzije pesme u mp3 i WAV formatu.

Pesma je snimana u studiju „Boža“, Jagodina, maj-jun 2018.

Deliverance su:
Dejan Najdanović Najda – gitare, glas
Milan Stanimirović – bas
Nemanja Najdanović – gitare
Vladan Božilović Boža – bubnjevi

Pročitajte i...